ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/05/2019 01:07 EEST | Updated 27/05/2019 01:11 EEST

Θεσσαλονίκη-Εκλογές: Σημαντικό προβάδισμα Ταχιάου ενόψει του δεύτερου γύρου

Θρίλερ με τη δεύτερη θέση - «Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ο δεύτερος» δήλωσε ο ίδιος.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Την πεποίθηση ότι θα είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης την επόμενη Κυριακή, εξέφρασε ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος προηγείται στη μάχη της κάλπης. Την ίδια ώρα σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων σχετικά με τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στον δεύτερο γύρο.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 30% τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Νίκος Ταχιάος 22,61% - 11 έδρες

Κωνσταντίνος Ζέρβας 14,77% - 7 έδρες

Γιώργος Ορφανός 14,6% - 7 έδρες

Κατερίνα Νοτοπούλου 13,75% - 7 έδρες

Σπύρος Βούγιας 7,26% - 4 έδρες

Παναγιώτης Ψωμιάδης 5,96% - 3 έδρες

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης ”Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα”, Νίκος Ταχιάος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα  στο εκλογικό του κέντρο, στην οδό Τσιμισκή.

″Ξεκινήσαμε μια πορεία μαζί ακριβώς πριν από 6 μήνες, 26 Νοεμβρίου και τότε το αουτσάιντερ λεγόταν Νίκος Ταχιάος. Αυτό το αουτσάιντερ σήμερα είναι ο νικητής της αποψινής βραδιάς. Και χάρη στη δική σας βοήθεια θα είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης την άλλη Κυριακή” είπε απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους που τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

″Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη νίκη που μου δώσατε και που δουλέψατε με πάθος. Μαζί το κάναμε και μαζί θα φέρουμε τη νίκη την επόμενη Κυριακή. Ευχαριστώ τη ΝΔ που μου έδωσε τη στήριξή της. Το διακύβευμα των εκλογών είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Το πολιτικό μήνυμα το έδωσε ο λαός”, πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι αποφάσισε να μην περιμένει το νυχτερινό θρίλερ για τον συνυποψήφιό του που θα περάσει στο δεύτερο γύρο.

“Εγώ θα κοιμηθώ ήσυχος απόψε το βράδυ ακόμα και αν δεν ξέρω το αποτέλεσμα για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτό που ξημερώνει σήμερα είναι μια συζήτηση για την πόλη. Η επόμενη μέρα για μένα αφορά μόνο την πόλη, θα μιλήσουμε μόνο για την πόλη, θα μιλήσουμε για ότι οδήγησε την πόλη στη σημερινή κατάσταση, για ότι οδήγησε στη συνειδητή φτωχοποίηση της πόλης, για αυτά που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας”, ανέφερε.

“Ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς για την ψήφο τους, ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς που με τίμησαν με αυτή την πρωτιά. Θα είναι δίπλα τους σε έναν δρόμο ενότητας σε έναν δρόμο συσπείρωσης της πόλης”, συμπλήρωσε.

“Δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ο δεύτερος, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είχα πει από την αρχή ότι θα απευθυνθώ σε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης. Δεν θα κάνω συναλλαγές το είχα πει από την αρχή. Κατά συνέπεια αυτό που ξεκινά από αύριο το πρωί είναι η συσπείρωση και η ενότητα των Θεσσαλονικιών για να διοικηθεί η πόλη”, επισήμανε ο κ. Ταχιάος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν θα έβλεπε την επικράτησή του ως πολιτική νίκη της ΝΔ. “Θα έβλεπα όμως ότι είναι μια συμβολή της ΝΔ στη δική μου νίκη, καθοριστική”ανέφερε.

(με πληροφορίες απο ΑΠΕ)