ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/09/2021 12:19 EEST | Updated 21/09/2021 17:19 EEST

Θεσσαλονίκη: Ενταση σε δημοτικό σχολείο με πατέρα μαθητή για τα self test

«Ο γιός μου είναι σκληροπυρηνικός σαν και εμένα» δηλώνει ο ίδιος.

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τρίτης σε δημοτικό σχολείο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όταν 37χρονος διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν επιτράπηκε η είσοδος του γιου του στη σχολική μονάδα χωρίς την προηγούμενη προσκόμιση self test για τον κορονοϊό.

Ο ίδιος, μάλιστα, φέρεται να εμπόδισε τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο, με συνέπεια να κληθεί στο σημείο η αστυνομία και να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οπως έγινε γνωστό, η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση εναντίον του και ακολούθησε η σύλληψή του.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, όπου η εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ′ όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το δικαστήριο ήρε την κράτησή του.

Σύμφωνα με την μήνυση, ο 37χρονος έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ μπήκε στην αυλή του σχολείου, αρνούμενος να απομακρυνθεί και εμποδίζοντας την είσοδο στα υπόλοιπα παιδιά. 

Ο ίδιος δήλωσε για το περιστατικό: «Ο Ιάσωνας (σ.σ. ο γιός του) είναι σκληροπυρηνικός σαν και εμένα. Ηταν επιλογή του να γίνει όλο αυτό, κυρίως επιλογή του. Δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις για τον Ιάσωνα, είμαστε όλοι ξεχωριστοί άνθρωποι».

Οπως είπε, θα στείλει το παιδί του και αύριο στο σχολείο χωρίς μάσκα και χωρίς το απαραίτητο self test, ενώ τόνισε ότι όποιος τον εμποδίσει θα υποστεί τις συνέπειες.

«Είμαι σίγουρος για τα δικαιώματα του ανθρώπου τα οποία καταπατούνται. Τα παιδιά μας είναι παιδιά Θεού. Θα τον στείλω και αύριο χωρίς μάσκα και χωρίς self test. Oποιος με εμποδίσει θα υποστεί τις συνέπειες», σημείωσε.

 

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, «στην πραγματικότητα εγώ μπήκα μέσα (σ.σ. στο σχολείο) ειρηνικά να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση που συμβαίνει με τα παιδάκια μας και μου συμπεριφέρθηκαν λες και είμαι αλήτης. Εκαναν κλοιό στην πόρτα του Δημόσιου Σχολείου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιος του φοιτούσε το προηγούμενο διάστημα σε άλλο σχολείο και άλλαξε σχολικό περιβάλλον για τον ίδιο ακριβώς λόγο. «Ετσι τον πήγαινα -΅χωρίς μάσκα και self test - και στο προηγούμενο σχολείο του, στο 79ο Δημοτικό Χαριλάου. Στο 2ο Δημοτικό ήρθε με μεταγραφή επειδή υπήρξε το ίδιο θέμα και εκεί», αποκάλυψε.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Thesstoday.gr)