ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2020 09:59 EET

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν να καπνίζουν σε υπηρεσίες του δήμου - «Βροχή» τα πρόστιμα

Υπήρχε τασάκι πάνω στο γραφείο, ενώ δεν υπήρχε σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος.

Ralf Geithe via Getty Images

Υπάλληλοι σε υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης πιάστηκαν να καπνίζουν εν ώρα εργασίας και μάλιστα σε δύο διαφορετικές μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο πρώτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα έπειτα από καταγγελία. Οι υπάλληλοι της διεύθυνσης Υγιεινής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποίησαν τον έλεγχο «τσάκωσαν» υπάλληλο να καπνίζει και επέβαλαν πρόστιμο 100 ευρώ στον ίδιο και 500 ευρώ στον υπεύθυνο -σύμφωνα με τον νόμο- προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Παράλληλα, όμως, διαπίστωσαν κι άλλες παρατυπίες και παραλείψεις και συγκεκριμένα ότι υπήρχε τασάκι πάνω στο γραφείο, ενώ δεν υπήρχε σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος.

Δεν συμμορφώθηκαν

Παρά τα πρόστιμα και τις συστάσεις που έγιναν και παρότι είναι δεδομένο ότι σε χώρους όπου έχει διαπιστωθεί παράβαση γίνεται επανέλεγχος, οι υπάλληλοι δε συμμορφώθηκαν πλήρως.

Σε επαναληπτικό έλεγχο που έγινε από την ίδια υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι μπήκε μεν σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος, την οποία όμως αγνοούσε επιδεικτικά εκείνη την ώρα άλλη υπάλληλος που κάπνιζε ανενόχλητη στο γραφείο. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν νέα πρόστιμα και μάλιστα διπλάσια από την πρώτη φορά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σημειωτέον ότι οι έλεγχοι έγιναν από το υγειονομικό, καθώς για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης δεν επιθεωρούνται από τη δημοτική αστυνομία.