ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/04/2020 13:02 EEST | Updated 02/04/2020 14:08 EEST

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μην πετάτε καναπέδες και χριστουγεννιάτικα δένδρα στους δρόμους

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των ογκωδών αντικειμένων σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό-εμπορικό κέντρο.

.

Για πολλούς κατοίκους της συμπρωτεύουσας, ο κατ΄οίκον περιορισμός είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τα σπίτια τους και να πετάξουν, επιτέλους, κάποια πράγματα στα σκουπίδια - όπως το χριστουγεννιάτικο δένδρο που είχε στοιχειώσει το σαλόνι κι εκείνον τον καναπέ που έκλεινε το μισό γκαράζ.

Σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των ογκωδών αντικειμένων σε διάφορες περιοχές της πόλης, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό-εμπορικό κέντρο.

Καναπέδες, είδη υγιεινής, πόρτες, μπετά αλλά και χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία ξεστολίστηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, στολίζουν τώρα τους κάδους απορριμμάτων, εντός, εκτός και τριγύρω τους. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν να πετάνε ογκώδη αντικείμενα στα σκουπίδια, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί αυτό το διάστημα, πέραν της αποκομιδής των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, με το πλύσιμο και την απολύμανση των δρόμων και των πλατειών.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στην οποία βρισκόμαστε, οι δημότες μας ας σεβαστούν τις προτεραιότητες που έχει η πόλη και την επικινδυνότητα που υπάρχει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αύξηση στην εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων παρατηρήθηκε στην Ε′ δημοτική κοινότητα και στο ιστορικό- εμπορικό κέντρο, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην είσοδο της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε οικόπεδο στην οδό 26ης Οκτωβρίου.