ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/03/2020 10:58 EET | Updated 18/03/2020 11:03 EET

Θετικός στον κορονοϊό ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς

Το ανακοίνωσε με άρθρο του στην εφημερίδα.

Eurokinissi
.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω άρθρου του στην εφημερίδα.

Όπως έγραψε, το έμαθε το πρωί της Δευτέρας, προσθέτοντας πως «μέχρι στιγμής είναι μία δυσάρεστη εμπειρία, κάτι σαν κακή γρίπη. Θέλει όμως προσοχή. Γιατί μαθαίνουμε συνέχεια για περιπτώσεις ανθρώπων που του πήραν αψήφιστα και βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να βρεθώ κοντά στους γονείς μου τέτοιες ώρες και ξέρω πόσο τους αγχώνουν τέτοια νέα. Σκέφτομαι πολύ αυτήν τη γενιά και πρέπει να την προφυλάξουμε. Ξέρω, είναι ”αγύριστα κεφάλια” και θέλουν να βγαίνουν έξω να κάνουν τα δικά τους πράγματα, θεωρούν ότι είναι ανίκητοι, γιατί όντως πέρασαν πολλά. Όχι τώρα όμως» γράφει, συμπληρώνοντας πως «ανακαλύπτουμε συνήθειες που είχαμε ξεχάσει, φιλίες που μετράνε όσο τίποτε άλλο μέσα σε αυτόν τον πανικό. Θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε, αλλά και πώς μπορούν να έλθουν τα πάνω κάτω μέσα σε μια ώρα στη ζωή μας. Δεν είναι πόλεμος, αλλά σίγουρα θυμίζει πόλεμο».

Στη συνέχεια επιδοκιμάζει τον εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και υους ανθρώπους «του στενού πυρήνα του κράτους, γιατρούς, νοσηλευτές, ενστόλους, στελέχη της πολιτικής προστασίας που κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση, λιγα χρήματα και σε αντίξοες συνθήκες».

Αναφερόμενος σε αυτό που χαρακτηρίζει ως «ιό της διχαστικής υστερίας» εκτιμά πως «επιμένει», ωστόσο προσθέτει πως «μας γεμίζει η αισιοδοξία πως η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα...ας αφήσουμε τους παλαβούς και ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοϋβρίζονται, να λοιδορούν, να λασπώνουν...όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλά τη δουλειά του στη διαχείριση του Έβρου ή του ιού έως τώρα, θα το γράφουμε. Όταν ο κ. Τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, το ίδιο. Μας νοιάζει η επόμενη μέρα της χώρας και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλοι για να την κρατήσουμε όρθια. Καλή δύναμη σε όλους!».

Sponsored Post