ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/06/2015 07:46 EEST | Updated 19/06/2015 08:10 EEST

Θόδωρος Ρουσόπουλος: Ένας φίλος ήρθε απόψε απο τα παλιά...

Eurokinissi

Ήταν Σάββατο 4 Οκτωβρίου του 2014 όταν βουλευτές και στελέχη της ΝΔ έβλεπαν να μπαίνει στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο ίδιος είχε επιλέξει να κάνει την επανεμφάνιση του στα κομματικά δρώμενα σχεδόν εννέα χρονια μετα απο την «εξαφάνιση» του από την κεντρική πολιτική σκηνή και επέλεξε να το κάνει για λόγους συμβολικούς στην κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Τότε, η επανεμφανιση του άλλοτε πανίσχυρου κυβερνητικού εκπροσώπου επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή ηταν αρκετή για να προκαλέσει πλήθος σχολίων και σεναρίων για πιθανούς ρόλους, στο πλευρό της νέας ηγεσίας του κόμματος, ακόμα και σενάρια για υποψηφιότητα του όταν θα γίνονταν εκλογές.

Από το τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο να παραμένει στο παρασκήνιο και να προσπαθεί να μην ανατροφοδοτήσει όσους μιλούσαν για τη μεγάλη επιστροφή, αλλά απλώς τη συμμετοχή του στις διεργασίες για την δημιουργία της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων, όπως τουλάχιστον - τότε - την είχε περιγράψει ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι πληροφορίες λένε ότι, καιρό πριν, η ηγεσία της ΝΔ βρισκόταν σε επαφή με τον κ.Ρουσόπουλο προκειμένου εκείνος να συνταχθεί στο κόμμα, αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε είχε περάσει ήδη αρκετός πολιτικός χρόνος από τότε που για πολλούς Νεοδημοκράτες, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και σκιά του Κώστα Καραμανλή, ήταν κόκκινο πανί για τους κομματικούς με αιχμή την υπόθεση Βατοπαιδιου, με την πρόταση όμως για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2010 να μην συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία και εκείνος να αθωώνεται.

Όσο για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά;

Φυσικά ο Θόδωρος Ρουσοπουλος δεν μπορεί να ξεχάσει την δήλωση του αρχηγού της ΝΔ μετά την εκλογική ήττα του 2009 στο πεζοδρόμιο της Ρηγίλλης «Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου».

Όπως όμως και ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο κ. Ρουσόπουλος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της άποψης να επιστρέψει ο κ. Σαμαράς στη ΝΔ και να αξιοποιηθεί σε υπουργικό πόστο, έστω και αν η αρχική του αντίδραση στη δήλωση του προέδρου του ηταν εξόχως οργισμένη: «Δεν ζήτησα ποτέ από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα... Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε».

Η πληροφορία πάντως οτι εδώ και αρκετές ημέρες το επιτελείο των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά αριθμεί ακόμα ένα μέλος, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι στην πολιτική τα πάντα μπορούν να θεραπευτούν.

Για όσους γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία της Συγγρού και τα τεκταινόμενα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος οι πυκνές εμφανίσεις του Θόδωρου Ρουσοπουλου στο κόμμα και οι συναντήσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ φαντάζουν ως και φυσιολογικές.

Άλλωστε, η θήτευσή του στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή του προσδίδει πόντους στην πολιτική διαχείριση γεγονότων και καταστάσεων, αλλα και η προηγούμενη εμπειρία του απο τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου του δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην επικοινωνιακή τους διαχείριση.

Sponsored Post