ΔΙΕΘΝΕΣ
06/05/2019 14:08 EEST

Θρίλερ με ρεκόρ Γκίνες σε Μαραθώνιο - Η Επιτροπή δεν το δέχεται επειδή φορούσε παντελόνι

Η ίδια αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τον κανονισμό «απαρχαιωμένο».

HuffPost US

Μία νοσοκόμα που έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου κόντρα σε 40.000 αθλητές φορώντας τη στολή της, καταγγέλλει πως τα βραβεία Γκίνες αρνούνται να καταχωρήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε με την αιτιολογία ότι φορούσε παντελόνια αντί για φούστα.

Η Τζέσικα Άντερσον, εργαζόμενη του Royal London Hospital τα τελευταία επτά χρόνια, ήθελε να γίνει η πιο γρήγορη γυναίκα που τερματίζει σε μαραθώνιο φορώντας απλά τη στολή της εργασίας της. Τερμάτισε σε χρόνο τρεις ώρες, οκτώ λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Ο προκάτοχος είχε τερματίσει σε χρόνο τριών ωρών οκτώ λεπτών και 54 δευτερολέπτων (!).

Τα βραβεία Γκίνες, όμως, είχαν άλλη άποψη. Ακυρώνουν την προσπάθειά της, επειδή φορούσε παντελόνι και όχι αυτό που προβλέπει ο κανονισμός, δηλαδή λευκό ή μπλε φόρεμα, ποδιά και καπελάκι. ενημέρωσαν την Anderson πως η προσπάθειά της δεν θα μετρηθεί καθώς φορούσε παντελόνι.

Η ίδια αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τον κανονισμό «απαρχαιωμένο».

«Εξεπλάγην αρνητικά όταν διάβασα ότι απέρριψαν την αίτησή μου. Ορισμένες από τις νοσοκόμες με τις οποίες συνεργάζομαι φορούν φορέματα, αλλά οι περισσότερες φορούν στολή με παντελόνι».

«Είμαι σίγουρη πως τα Ρεκόρ Γκίνες δεν θέλουν να προσβάλουν κανέναν, αλλά θα ήταν καλό αν αποφάσιζαν να αναθεωρήσουν τα κριτήριά τους», είπε η νοσοκόμα.

Το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσε πως εξετάζει τις πολιτικές της.

″Είναι απολύτως σαφές ότι αυτός ο τίτλος ρεκόρ και οι συναφείς κατευθυντήριες γραμμές είναι από καιρό υπό αναθεώρηση, τις οποίες θα θέσουμε σε προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες”, απαντά.

Tις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί το χάσταγκ #WhatNursesWear στο Twitter για να υποστηρίξουν την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλλε η Άντερσον. 

Το επεισόδιο έρχεται μέσα από μια πολύ ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι αθλήτριες γενικά, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών τους.

Αναμένεται η συνέχεια στο σπάσιμο ενός ρεκόρ που εξελίσσεται σε θρίλερ.

Πηγή: New York Times