ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/02/2018 11:14 EET | Updated 09/02/2018 11:45 EET

Θρίλερ για Mega: Η δεύτερη ανακοίνωση της Τηλέτυπος, που μιλά για δικαστική προσφυγή κατά του διαγωνισμού των αδειών

Alkis Konstantinidis / Reuters

Σε θρίλερ για γερά νευρά εξελίσσεται τελικά η περιπέτεια για το ιστορικό κανάλι του Mega και αν τελικά οι διοκτήτες της Τηλέτυπος ΑΕ θα τραβήξουν ή όχι την πρίζα. Σε ανακοίνωση της εταιρείας, έγινε γνωστή η πρόθεση του ομίλου Βαρδινογιάννη να αποχωρήσει και εκφράστηκε και η διαθεση να αποπληρωθεί στο ποσοστό που του αναλογεί τα δεδουλευμένα εργαζομένων.

Όμως μέσα στις επόμενες ώρες και λόγω των γενικευμένων αντιδράσεων, εστάλη και δεύτερη ανακοίνωση από το mail του Mega και  αφορά την απόφαση της Τηλέτυπος  να προσφύγει στο ΣτΕ, μαζί με τους υπόλοιπους σταθμούς, για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας συνιστά μια έμπρακτη δήλωση να συνεχίσει να λετουργεί το Mega τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής που έχει προσδιοριστεί για τις 2 Μαρτίου και ουσιαστικά έρχεται σε αντίθεση με την πρώτη.

Ουσιαστικά αυτό που έγινε σαφές είναι πως υπάρχουν κάποιοι στον σταθμό που πιστεύουν πως μπορεί να επιβιώσει με άλλο μετοχικό σχήμα και ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού και σε μία ενδεχόμενη απόφαση του ΕΣΡ να μην ρίξει «μαύρο» στο κανάλι. Όλα θα εξαρτηθούν τις επόμενες ώρες από την απάντηση του ΕΣΡ και από τις αποφάσεις των υπολοίπων μετόχων σε σχέση με τα όσα ανακοίνωσε η πλευρά Βαρδινογιάννη.

Πλέον απομένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη νέα ανακοίνωση της Τηλέτυπος:

«Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης απευθυνόμενη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η αίτηση αυτή στρέφεται κατά της απόφασης του Ε.Σ.Ρ. να εφαρμόσει τον ν. 4339/2015 για την διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης επτά τηλεοπτικών αδειών, της απόφασης του Υπουργού Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 1830/2017 (που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών) και της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ψ.Π.Τ.Ε. με αριθμό 2178/2017 (που αφορά τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης των επτά δημοπρατούμενων αδειών).
Με την αίτηση της η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ζητά την ακύρωση των ως άνω αποφάσεων και της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Προσδιορίστηκε ως ημερομηνία συζήτησης της αιτήσεως ακυρώσεως η 02/03/2018, ημερομηνία στην οποία θα συζητηθούν και οι σχετικές αιτήσεις ακυρώσεως και των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.
Περαιτέρω, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. έστειλε σήμερα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Ε.Σ.Ρ., εκτενή επιστολή αναφορικά με τις προβλέψεις του ν. 4339/2015 για το ενδεχόμενο δυνατότητας διακοπής της λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν συμμετείχε στην διαγωνιστική διαδικασία μετά την 28/02/2018. Τέλος ενημέρωσε το Ε.Σ.Ρ. για την άσκηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της αιτήσεως ακυρώσεως  κατά του ν. 4339/2015 και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.»

Αντιδράσεις εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με ανακοίνωσή τους με την οποία ασκούν σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

 

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη, ιδρυτική και διαχρονική βασική μέτοχος της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ», αποφάσισε  να βάλει ταφόπλακα στο Mega, από το οποίο επί σχεδόν τριάντα χρόνια αποκόμιζε πλούτο, επιχειρηματική και πολιτική ισχύ, κοινωνικό κύρος και προβεβλημένη θέση στην ελληνική κοινωνία.
Έχοντας οδηγήσει με τις επιχειρηματικές αποφάσεις της τα τελευταία δύο χρόνια 420 οικογένειες στον απόλυτο εξευτελισμό και την τέλεια καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και..
αφού απέρριψε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διάσωσης (το οποίο είχαν εγκρίνει οι δανείστριες τράπεζες και είχε συγκατανεύσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), μας πετά σήμερα στο δρόμο με ένα φιλοδώρημα αντί για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την καταβολή των αποζημιώσεών μας, καλώντας μας να… διεκδικήσουμε τα υπόλοιπα από ανύπαρκτους πρώην συμμετόχους της.

Οι απλήρωτοι επί 17 μήνες εργαζόμενοι στο Mega που τις τελευταίες 8 ημέρες διεκδικούν την αξιοπρέπειά τους σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil, θεωρούμε τη σημερινή ανακοίνωση της οικογένειας Βαρδινογιάννη ως τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ.
Και δηλώνουμε ότι όσο κι αν προσπάθησαν να μας διχάσουν, καταβάλλοντας σε μερίδα εργαζομένων κάποια χρήματα, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενωμένοι και θα φύγουμε από την επιχείρηση Βαρδινογιάννη με το κεφάλι ψηλά και όχι ταπεινωμένοι σαν ανθρώπινα απορρίμματα που, αφού χρησιμοποιήθηκαν, πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων από ανθρώπους που τελικά δεν γνωρίζουν τη σημαίνει ανθρωπιά.
Από τη Motor Oil θα φύγουμε μόνο μετά από την καταβολή στο ακέραιο των δεδουλευμένων μας και των αποζημιώσεών μας.
Ο αγώνας τώρα ξεκινά!
Απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil”