ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/05/2019 14:40 EEST | Updated 04/05/2019 14:44 EEST

Τι ανέφερε στην απολογία του ο 54χρονος για τον πυροβολισμό της 8χρονης Αλεξίας

«Oταν έμαθα για το περιστατικό δεν πίστευα ότι το παιδί τραυματίστηκε από το δικό μου όπλο»

EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αρνήθηκε ότι έκρυψε το μοιραίο 38αρι περίστροφο, με το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι η 8χρονη Αλεξία στο χωριό Θεσπιές Βοιωτίας, ο 54χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε την Παρασκευή στον Ανακριτή Θήβας.

Ο 54χρονος, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Αθήνα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Του αναγνωρίστηκε ο πρότερος έντιμος βίος και κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης. Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν έκρυψα το όπλο. Στο σημείο όπου βρέθηκε (σ.σ. στη βάση δεξαμενής πετρελαίου) στο σπίτι μου, εκεί πάντα το αποθήκευα. Το πήρα όπως κάθε χρόνο για να πάω στο χωριό και να ρίξω μπαλωθιές για το έθιμο.

Πυροβόλησα τέσσερις φορές στον αέρα .Από την παρέα που γλεντούσαμε μόνον εγώ πυροβόλησα ωστόσο πυροβολούσαν και πολλοί άλλοι από σπίτια και των δύο χωριών. Στο πλαίσιο της γιορτής είχα πιει αλλά με μέτρο δεν ήμουν μεθυσμένος.

Όταν έμαθα για το περιστατικό δεν πίστευα ότι το παιδί τραυματίστηκε από το δικό μου όπλο. Όταν οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν δεν πίστευα στα αυτιά μου, τους είπα πείτε μου ότι μου κάνετε πλάκα.

Το όπλο το είχαν γιατί λόγω της δουλειάς μου κουβαλάω συχνά μετρητά πάνω μου και έτσι το χρειαζόμουν για την προσωπική μου ασφάλεια. Είχα κάνει δύο φορές αίτημα στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου για να πάρω άδεια οπλοφορίας, ωστόσο και τις δύο φορές απορρίφθηκαν. Οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να πάρεις άδεια είναι πολύ αυστηρές».