Τι απαντά το ΥΠΠΟΑ στο αίτημα για κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Μετά το αίτημα αρχαιολόγων και αρχαιοφυλάκων για αναστολή λειτουργίας.
NurPhoto via Getty Images

Απάντηση στις ανακοινώσεις της ΠΕΥΦΑ και του ΣΕΑ περί άμεσης εντολής για αναστολή λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, εξέδωσε το ΥΠΠΟΑ:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας. Εφόσον η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας κρίνει ότι πρέπει να κλείσουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, θα εκδοθούν από το ΥΠΠΟΑ αμέσως οι σχετικές οδηγίες» αναφέρει σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, τόσο η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων όσο και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανακοινώσεις τους ζητούν να κλείσουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της επικράτειας για την προστασία εργαζομένων και επισκεπτών.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή/και έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Popular in the Community