Τι αποκαλύπτει το πώς τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνα όταν τελειώσετε το φαγητό

Είτε πρόκειται για ταβέρνα, εστιατόριο ή σπίτι, δίνετε μηνύματα για το αν σας άρεσε το φαγητό, αν το σιχαθήκατε ή αν θέλετε και άλλο.
REDA&CO via Getty Images

Λένε ότι μια φωτογραφία λέει χίλιες λέξεις και περίπου τόσες αποκαλύπτει και ο τρόπος που τακτοποιείτε τα μαχαιροπίρουνα σας.

Έτσι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπου υπάρχει πληθώρα προσκλήσεων για φαγητό, καλό είναι να ξέρετε τι σημαίνει το που τοποθετείτε το μαχαιροπίρουνο σας όταν τελειώσετε το γεύμα σας. Είτε πρόκειται για ταβέρνα, εστιατόριο ή σπίτι, δίνετε μηνύματα για το αν σας άρεσε το φαγητό, αν το σιχαθήκατε ή αν θέλετε και άλλο.

Το Eat Drink Play αποκαλύπτει τι σημαίνει η στρατηγική τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων πάνω στο πιάτο.

«Δεν έχω τελειώσει»

Huffpost GR

Αν δεν έχετε τελειώσει ακόμα το φαγητό σας, αλλά κάνετε ένα διάλειμμα συζητώντας με τους συνδαιτημόνες, τότε αυτή είναι η κατάλληλη τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων ώστε να μην σας πάρει το πιάτο η οικοδέσποινα ή ο σερβιτόρος. Το μαχαιροπίρουνο σας να σχηματίζει ένα ανάποδο V.

Huffpost GR

Αποδεκτό είναι και να μην ακουμπάνε τα μαχαιροπίρουνα, αν θέλετε να συνεχίσετε το φαγητό σας σε λίγο. Βάλτε λοξά το μαχαίρι και κάθετα το μαχαιροπίρουνο, δίνοντας και πάλι το ίδιο μήνυμα.

«Έχω τελειώσει»

https://eatdrinkplay.com

Αν έχετε τελειώσει το φαγητό και θέλετε να σας πάρουν το πιάτο, τότε τοποθετήστε παράλληλα πάνω στο πιάτο τα μαχαιροπίρουνα. Δεν έχει σημασία προς τα που θα κοιτάνε, απλώς να είναι παράλληλα και δίπλα-δίπλα.

«Είμαι έτοιμος για το επόμενο πιάτο μου»

Huffpost GR

Αν είστε καλεσμένος κάπου πιο επίσημα και το δείπνο περιλαμβάνει πρώτο πιάτο, ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, τότε η σταυρωτή τοποθέτηση του μαχαιροπίρουνου υποδεικνύει ότι έχετε τελειώσει με το πιάτο που έχετε μπροστά σας και θέλετε να σερβιριστείτε το επόμενο.

«Το φαγητό ήταν τέλειο»

Huffpost GR

Αν θέλετε να περάστε το μήνυμα ότι το γεύμα σας ικανοποίησε ιδιαιτέρως, τότε, αφού τελειώσετε, βάλτε το μαχαιροπίρουνο σας όχι μόνο παράλληλα, αλλά και κάθετα. Ετσι η οικοδέσποινα ή ο σερβιτόρος θα καταλάβει ότι σας άρεσαν πολύ τα φαγητά.

«Το φαγητό ήταν χάλια»

Huffpost GR

Το πιο σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των φαγητών που γευτήκατε είναι να τοποθετήσετε σταυρωτά το μαχαιροπίρουνο πάνω στο πιάτο, σχηματίζοντας ένα Χ,με το μαχαίρι να είναι ανάμεσα από τα δόντια του πιρουνιού.

Mε πληροφορίες από EatDrinkPlay

Προτείνετε μια διόρθωση