ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/07/2019 15:40 EEST | Updated 10/07/2019 15:51 EEST

Τι δείχνει το τούνελ στο οποίο βρέθηκε νεκρή η βιολόγος στην Κρήτη

Εικόνες από το γερμανικό πολυβολείο-καταφύγιο όπου βρέθηκε νεκρή η Σουζάν Ίτον.

zarpa news

Στον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στο γερμανικό καταφύγιο-πολυβολείο η νεκρή Αμερικανίδα βιολόγος Σουζάν Ίτον εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας, σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ.

 

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr, η τρύπα στην οροφή φαίνεται πως είχε τον ρόλο καταπακτής για να αερίζεται ο χώρος, ενώ το σενάριο του να πέταξαν κάποιοι το πτώμα της από αυτό το άνοιγμα προς το παρόν δεν κερδίζει πιθανότητες, καθώς από την εξερεύνηση, δε βρέθηκαν στοιχεία εισόδου που να είναι φρέσκα. Η τρύπα πάντως ήταν καλυμμένη με μία παλέτα, η οποία έχει σταλεί για εργαστηριακή εξέταση, χωρίς πάντως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε από πριν.

 

 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, η είσοδος του τούνελ, το οποίο είναι σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον αγροτικό δρόμο, οδηγεί μετά από δαιδαλώδεις διαδρομές, στο σημείο που βρέθηκε η άτυχη γυναίκα, σε βάθος αρκετών μέτρων. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του flashnews.gr, για να φτάσει κανείς στην είσοδο πρέπει να ανεβεί σε ένα μικρό ύψωμα λίγων μέτρων, για να δει να ξεπροβάλει μπροστά του η είσοδος.

 

 

Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις σχετικά με τον χώρο, για να βρει κάποιος την είσοδό του θα έπρεπε να είναι γνώστης της περιοχής. Σύμφωνα με το cretapost.gr, το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα βρίσκεται στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά, και ακόμα και οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αγνοούν την ύπαρξή του. Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου λάμβανε χώρα το συνέδριο στο οποίο συμμετείχε η Αμερικανίδα βιολόγος, η οποία ήταν επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής (MPI-CBG) και Καθηγήτρια στο Κέντρο Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, στη Γερμανία.