Τι είναι ο ζιφιός, που βρέθηκε στην παραλία στον Άλιμο (φωτογραφίες)

Γιατί θεωρείται δύσκολο να διασωθεί.
.
.
Eurokinissi

Το κητοειδές που εγκλωβίστηκε στην παραλία του Αλίμου δεν είναι φάλαινα φυσητήρας, μα ζιφιός, σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξανδρος Φραντζής, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος», εξηγώντας τους λόγους που είναι εξαιρετικά δύσκολο να διασωθεί.

«Δεν πρόκειται για φάλαινα φυσητήρα, αλλά για ζιφιό. Ένα από τα εντυπωσιακά κητώδη που ζει στη χώρα μας» είπε ο επιστήμονας.

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει», «η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς από τον Άλιμο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Το είδος αυτό ζει στη χώρα μας και εντοπίζεται από την Κεφαλονιά στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και φτάνει ως Κάρπαθο και τη Ρόδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Φραντζής, πρόκειται για μεσαίου μεγέθους κητώδες που ανάλογα την ηλικία του και το φύλο του φτάνει στη Μεσόγειο τα 5,5 μ. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό το ζώο ζει χρόνια στο ελληνικό θαλάσσιο χώρο.

«Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλάσματα του πλανήτη. Καταδύεται σε βάθος 3.000 μ. Είναι εξαιρετικά μικρές οι πιθανότητες να ζήσει γιατί όταν βγαίνει στην ακτή είναι συνήθως πολύ αργά», δήλωσε σχετικά.

.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi

Δημοφιλή