Τι έκανε η Τέιλορ Σουιφτ σε συναυλία για να εντοπίσει τους επικίνδυνους φανατικούς θαυμαστές

Η Τέιλορ Σουιφτ έκανε συναυλία τον περασμένο Μάιο στο «Rose Bowl» στην Καλιφόρνια όπου χρησιμοποίησε σύστημα αναγνώρισης προσώπων για να σκανάρει όσους προσέρχονταν και να εντοπίσει τους...stalkers!

Το σύστημα αναγνώρισης ήταν ενσωματωμένο σε ένα «περίπτερο» που παρουσίαζε τα κυριότερα σημεία από τις πρόβες της και κατέγραφε κρυφά τα πρόσωπα που περνούσαν μπροστά του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της HuffPost US, εμπειρογνώμονας ασφαλείας συναυλιών αναφέρει πως τα δεδομένα αποστέλνονταν απευθείας σε κέντρο ασφαλείας στο Νάσβιλ, όπου γινόταν ένα γρήγορα σκανάρισμα φωτογραφιών μήπως εντοπιστεί κάποιος πρώην stalker.

Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στην δημοσιότητα μια τέτοια πληροφορία για ποπ σταρς που χρησιμοποιούν σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε συναυλίες τους. Ωστόσο, από την στιγμή που η συναυλία θεωρείται ιδιωτικό event, ο καλλιτέχνης μπορεί να κάνει ό,τι κρίνει απαραίτητο για την ασφάλειά του.

Μπορεί τα μέτρα που πήρε η Σουιφτ να θεωρηθούν ακραία, ωστόσο αν λάβει κανείς υπόψιν τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν η τραγουδίστρια με ανθρώπους που την παρακολουθούσαν, ίσως δικαιολογείται.

Τον Απρίλιο, ένας άντρας ονόματι Ρότζερ Αλβαράδο είχε διαρρήξει το σπίτι της ποπ σταρ στην Νέα Υόρκη , είχε κάνει ντους και είχε κοιμηθεί στο κρεβάτι της(!). Τον ίδιο μήνα, ένας άλλος άντρας είχε εντοπιστεί έξω από το σπίτι της στο Λος Άντζελες με πυρομαχικά, μαχαίρι, σχοινί και γάντια που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Πως να μην προσέξει λίγο παραπάνω για την ασφάλειά της με όλα αυτά που της έχουν τύχει;