ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/02/2018 10:52 EET | Updated 23/02/2018 13:21 EET

Τι έγραφε το γράμμα που άφησε πίσω ο 65χρονος που σκότωσε την αδερφή του

Eurokinissi

Ιδιόχειρο σημείωμα εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσα στη μονοκατοικία της οδού Πελοπίδα στον Άγιο Δημήτριο, όπου ζούσαν τα δύο αδέλφια που βρέθηκαν νεκρά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο 65χρονος συνταξιούχος, ο οποίος συζούσε με την 63χρονη αδερφή του, δεν βρισκόταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Η ψυχολογική του διάθεση επιδεινώθηκε λόγω προβλήματος καρδιάς που αντιμετώπιζε. Πριν από περίπου ένα μήνα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Μόνιμη «επωδός» του το τελευταίο διάστημα ήταν ότι αν πάθει κάτι πιο σοβαρό δεν θα έχει κανέναν να τον φροντίσει. Η συγκεκριμένη σκέψη φαίνεται ότι του είχε γίνει εμμονή. Ίσως, σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή της Αστυνομίας, να σκεφτόταν και το γεγονός ότι αν έφευγε από τη ζωή θα άφηνε μόνη της πίσω του την αδερφή του με την οποία ήταν αχώριστοι. 

Οι παραπάνω εμμονές φαίνονται και στο ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε λίγο πριν δολοφονήσει με μαχαίρι την αδερφή του και στη συνέχεια βάλει τέλος στη ζωή του. Σε αυτό αποτυπώνεται ο φόβος του θανάτου. «Καλύτερα να μας φάνε τα σκουλήκια πεθαμένους, παρά να μας φάνε ζωντανούς», φέρεται να έγραψε. Εκτός από την αναφορά στην περιπέτεια της υγείας του, ζητούσε συγνώμη για την πράξη του προσθέτοντας ότι «δεν γινόταν διαφορετικά».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το  σημείωμα γράφτηκε πριν δολοφονήσει την αδερφή του, γεγονός που δείχνει ότι είχε προσχεδιάσει τις πράξεις του. Η τραγωδία ήρθε στο φως προχθές τα μεσάνυχτα όταν ο ανιψιός του 65χρονου και της 63χρονης ανησύχησε γιατί δεν του απαντούσαν στα τηλέφωνα και αποφάσισε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της εισόδου και αντίκρισαν τα δύο πτώματα. Τα φώτα του σπιτιού ήταν αναμμένα, ενώ ο χώρος δεν ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος. Δίπλα τους υπήρχε ένα μαχαίρι γεμάτο αίματα, το οποίο εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρώτη εικόνα που έχει η Ασφάλεια, προκύπτει ότι ο 65χρονος μαχαίρωσε την αδερφή του στο στήθος και στο λαιμό και στη συνέχεια με το ίδιο μαχαίρι έκοψε τις φλέβες του. Περισσότερο φως στις συνθήκες του εγκλήματος θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή, που θα δείξει και τον ακριβή χρόνο θανάτου.

Τα αδέλφια περιγράφονται από γείτονές τους ως άνθρωποι ηπίων τόνων, χωρίς πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα στη γειτονιά και κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τόσο αποτρόπαιο. Ο 65χρονος, ο οποίος ήταν συνταξιούχος χρυσοχόος, περνούσε πολλές ώρες στο σπίτι και φαινόταν να αγαπάει την αδερφή του. Κανείς από τους δύο δεν ήταν παντρεμένος. Η 63χρονη εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος, ήταν πιο κοινωνική σε σχέση με τον αδερφό της και απουσίαζε περισσότερο από το σπίτι.