ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/02/2019 09:01 EET

Τι «έγραψε» ο κοριός για τη μαφία φυλακών: «Πας τον τρως και το εργαλείο στη θάλασσα»

«Κάθε κοτόπουλο, καινούργιο εργαλείο. Έτσι δεν μπαίνεις μέσα».

Eurokinissi

Αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης και τις κωδικές ονομασίες της μαφίας των φυλακών έρχονται στο φως από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο Αλβανός αρχηγός της μαφίας του Κορυδαλλού εμφανίζεται να ψάχνει «ψήστη» (εκτελεστή), για να δολοφονήσει «κοτόπουλο» (το θύμα), έναντι αμοιβής ύψους 30.000 ευρώ. «Θα σου δώσουμε έναν φάκελο ρε φίλε, θα τον βρεις. Εκεί έχει τα πάντα. Απλά πρέπει να ανέβεις να πάρεις το σίδερο (σ.σ. πιστόλι) στην Άμφισσα. Ολοκαίνουργιο είναι. Μετά πας, τον τρως και μετά παίρνεις τα λεφτά. Θα πάρεις τα μισά μπροστά. Κοίτα άμα πάρεις τα λεφτά και δεν τον φας, εγώ έχω πεθάνει, θα με έχουν σκοτώσει. Θα κάνεις αυτό και μετά θα κάνεις και άλλο ένα για πενήντα (σ.σ. 50.000 ευρώ)», έλεγε συνεργός του έγκλειστου αρχηγού στο άτομο που θα αναλάμβανε την εκτέλεση Πακιστανού.

Στη δικογραφία αναφέρεται, επίσης, ότι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης είχε ακόμα πιο «επαγγελματίες» και ακριβοπληρωμένους εκτελεστές στην Κρήτη: «Έχει συμμορία στο Ρέθυμνο. Θέλει και έναν στην Αθήνα γύρω-γύρω. Τα παιδιά του δεν έρχονται από το Ρέθυμνο για 20-30 χιλιάρικα αλλά για μισό εκατομμύριο και παραπάνω. Τα άτομα αυτά δουλεύουν με μυαλό, χωρίς να τους έχουν πιάσει ποτέ. Πάνε ρίχνουν και φεύγουν».

Ο συνεργός του αρχηγού αναφέρει, μάλιστα, σε συνομιλία του με τον εκτελεστή που θα σκότωνε τον Πακιστανό, ότι αν κάνει σωστά τη δουλειά του, υπάρχει πιθανότητα να ενταχθεί και αυτός στην ομάδα του. Αρκεί να λειτουργήσει επαγγελματικά: «Πας ρίχνεις και φεύγεις. Το άλλο το εργαλείο στη θάλασσα, πέταμα. Κάθε κοτόπουλο, καινούργιο εργαλείο. Έτσι δεν μπαίνεις μέσα».

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για 10 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα έξι.