ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/05/2018 20:01 EEST

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

AGF via Getty Images

Κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων από το βράδυ του Σαββάτου και οι οποίοι την Κυριακή και τη Δευτέρα θα φτάνουν και τα επτά μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά και το News247

Σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά δεδομένα ο καιρός θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από πλευράς καιρικών φαινομένων. Η μόνη ημέρα που θα έχουμε περισσότερες μπόρες αστάθειας θα είναι το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα υπάρχει μικρή πιθανότητα για να βρέξει για λίγο στα ανατολικά και νότια. 

Στο video που δημοσιεύει το  News247 μπορείτε να δείτε της εξέλιξη του καιρού από το πρωί του Σαββάτου έως και το βράδυ της Δευτέρας. Αποτυπώνονται ανά τρίωρο οι περιοχές των βροχοπτώσεων και οι προβλεπόμενες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στα επίπεδα των 26 -28 βαθμών στα ηπειρωτικά. Κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων από το βράδυ του Σαββάτου και οι οποίοι την Κυριακή και τη Δευτέρα θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ στο βορειοανατολικό το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο. Σε άλλο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ανά τρίωρο το πεδίο των ανέμων και την νέφωση μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας. Το αίτιο που θα προκαλέσει την ενίσχυση των ανέμων θα είναι ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων της Βαλκανικής με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου και θα αποτελέσει το πρώτο μελτέμι του φετινού καλοκαιριού.