Τι σκεφτόμουν όταν με άρπαξε ο κροκόδειλος - Η περιπέτεια 18χρονης Αγγλίδας στη Ζάμπια (video)

"Οι άνθρωποι λένε πως σε τέτοιες καταστάσεις βλέπεις τη ζωή να περνά μπροστά από τα μάτια σου. Δεν συμβαίνει αυτό".
Amelie Osborn Smith
Amelie Osborn Smith
Amelie Osborn Smith

Μια έφηβη που τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας κροκόδειλος την άρπαξε από το πόδι και προσπάθησε να τη σύρει κάτω από το νερό δηλώνει σήμερα ”πολύ τυχερή” και εξηγεί πως αντέδρασε ο εγκέφαλός της την στιγμή της επίθεσης, εν αντιθέσει με τις κοινή πεποίθηση πως σε τέτοιες καταστάσεις ”βλέπουμε” στιγμές από τη ζωή μας.

Η Αμελί Όσμπορν Σμιθ, 18 ετών από το Χάμσαϊερ, έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Ζαμπέρι την Ζάμπια όταν της επιτέθηκε το ερπετό την περασμένη Τρίτη. Η κοπέλα σώθηκε και επαναπατρίστηκε στην Αγγλία όπου νοσηλεύεται σε κλινική στο Λονδίνο.

Η κατάσταση της υγεία της, σύμφωνα με το BBC, είναι σταθερή αν και οι γονείς της είπαν πως υποφέρει από «εφιάλτες» και συχνά αισθάνεται ότι βιώνει το οδυνηρό περιστατικό ξανά και ξανά.

Ο πατέρας της, Μπρεντ Όσμπορν-Σμιθ, εξήγησε πως η κόρη του μαζί με τους φίλους της τελικά να απωθήσουν τον κροκόδειλο που προσπάθησε να την τραβήξει κάτω από το νερό για να πνιγεί και να να είναι πιο εύκολο να την κατασπαράξει.

Το ένα της πόδι φέρει σοβαρούς μώλωπες και τραύματα, υπέστη εξάρθρωση ισχίου και φέρει τραυματισμούς και στο άλλο πόδι.

Σε ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται η 18χρονη, από όταν νοσηλευόταν ακόμη στην Ζάμπια, λέει: «Δεν σκέφτεσαι πραγματικά όταν βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Πολλοί λένε ότι ”βλέπεις” τη ζωή σου να ξετυλίγεται μπροστά σου αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Απλά σκέφτεσαι : ”Πώς μπορώ να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση. Ο εγκέφαλός απλά μπαίνει σε μια φάση υπερδιέγερσης. Ήμουν πολύ, πολύ τυχερή”.

Πρόσθεσε δε ότι το περιστατικό δεν θα την αποτρέψει από το να επισκεφθεί ξανά την Ζάμπια στο μέλλον.

«Συνειδητοποιώ πλέον πως η ζωή μπορεί να τελειώσει τόσο γρήγορα... Ακούγεται κλισέ, αλλά αν πρόκειται να ζεις μετανιώνοντας για όλα, δεν θα έχεις ποτέ μια ολοκληρωμένη ζωή...Νομίζω απλά πως πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούμε και μην αφήνουμε ένα περιστατικό να μας κρατήσει πίσω».

Η Bundu Rafting, η εταιρεία που διοργάνωσε το ταξίδι ράφτινγκ, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Αυτό που συνέβη στην κα Όσμμπορν Σμιθ είναι ένα ατυχές - το πρώτο τέτοιους είδους ατύχημα του που συνέβη με την Bundu Rafting. «Η ευημερία και η ταχεία ανάρρωση της είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας».

Πηγή: BBC

Popular in the Community