LIFE
25/11/2019 13:59 EET

Τι θέλει ο σύγχρονος άνθρωπος από την τηλεόρασή του;

Ρωτήσαμε τρεις “experts” και όλοι συμφώνησαν. Το 8K που έφερε η Samsung στη ζωή μας, είναι κάτι που το θέλαμε όλοι μα όλοι.

Samsung 75” Q950R 8K Smart QLED

Προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε εκείνα τα στοιχεία που ζητά ο σύγχρονος άνθρωπος από την τηλεόρασή του, πέσαμε φυσικά σε παρόμοιες εκφράσεις, παρόμοιες απαιτήσεις, παρόμοια πιστεύω. Ακριβώς γιατί όλοι σήμερα από την τηλεόρασή τους θέλουν τα αυτονόητα. Την καλύτερη δυνατή εικόνα που μπορούν να έχουν στο σαλόνι τους.

Οι απαντήσεις όμως των περισσοτέρων έχει ένα χαρακτηριστικό. Ότι κανείς από αυτούς δεν έχει γνωρίσει από κοντά την τεχνολογία 8K που έφερε στη δική μας ζωή η Samsung. Και ότι κανείς δεν γνωρίζει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει μία τηλεόραση στις μέρες μας.

Samsung 75” Q950R 8K Smart QLED

Για να δοκιμάσουμε, να εξετάσουμε και να εκτιμήσουμε την Samsung 75” Q950R 8K Smart QLED TV που ήρθε στο Σπίτι της 24MEDIA μία Πέμπτη απόγευμα για ένα και μόνο βράδυ ψυχαγωγίας, επιλέξαμε τρεις ανθρώπους. Ο ένας, ο Χρήστος Χατζηιωάννου αγαπά την τεχνολογία και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα τηλεόραση. Η Ιωσηφίνα Γριβέα είναι δημοσιογράφος, κριτικός τηλεόρασης και κινηματογράφου, εμφατικά λάτρης των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών. Τέλος, ο γνωστός αθλητικογράφος Θέμης Καίσαρης, λάτρης της στρογγυλής θεάς και του να κάθεται απέναντι σε μία οθόνη να παρακολουθεί αθλητικά.

Το task που τους αναθέσαμε ήταν απλό. Να αξιολογήσουν την τεχνολογία 8Κ και ό,τι εκείνη φέρνει στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που επιλέγει μία τέτοια τηλεόραση στο σπίτι, την επιχείρηση, την εκδήλωσή του. Γιατί η τεχνολογία 8Κ από την Samsung δεν έρχεται μόνη της. Φέρνει:

  • Πραγματική εικόνα 8Κ.
  • 33 εκατομμύρια pixels στην οθόνη.
  • Την τεχνολογία 8K AI Upscaling για να αναβαθμίζουμε το περιεχόμενο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
  • Πανίσχυρους επεξεργαστές Quantum Processor 8K που κάνουν την τηλεόραση να “πετάει” σε θέμα ταχύτητας.
  • Την τεχνολογία Quantum HDR 32X που επιτρέπει να βλέπουμε ακόμα και τις κρυφές λεπτομέρειες και την απίστευτη εικόνα 8Κ.

Τα 33 εκατομμύρια pixel είναι mind blowing για τον Χρήστο Χατζηιωάννου

Είναι πραγματικά τρομερή η αίσθηση να κάθεται κανείς μπροστά σε μία τέτοια οθόνη και να αντικρύζει πώς η τεχνολογία όχι απλά αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το Home Entertainment αλλά καθορίζει ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο διακοσμούμε το σπίτι μας, ψυχαγωγούμαστε με τους φίλους μας, αποφασίζουμε για το πώς θα περάσουμε το βράδυ μας. Στεκόμουν πραγματικά αμήχανος μπροστά στο βίντεο που ήταν γυρισμένο σε 8K. Όχι, δεν ένιωθες ότι οι τίγρεις και οι καμηλοπαρδάλεις έμπαιναν στο σαλόνι σου όπως ακούω πολλές φορές σε γραφικά σχόλια. Αλλά γέμιζε το μάτι, η καρδιά και η ψυχή σου τόσο πολύ από αυτό που παρακολουθούσες, ήταν τόσο ρεαλιστική η απεικόνιση που δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την οθόνη.

Samsung 75” Q950R 8K Smart QLED

Ο αθλητισμός χρειάζεται τα 8Κ λέει ο Θέμης Καίσαρης

Απόλυτη ευκρίνεια, καθαρότητα, αγνή οπτική απόλαυση. Μπορεί κάποιοι να επιλέγουν τηλεόραση για να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές. Αλλά οι τηλεοράσεις εξελίσσονται για τον αθλητισμό. Για την καλύτερη δυνατή έκφραση της ανθρώπινης προσπάθειας στην καλύτερη δυνατή αποτύπωση. Δεν είναι λοιπόν μόνο το γεγονός πως μπορούμε κάθε ΣΚ να βλέπουμε τον Μέσι να βρίσκει έναν καινούργιο τρόπο να μας καταπλήξει. Είναι επιπροσθέτως η απόλαυση του να τον βλέπεις να μαγεύει σε μια ευκρίνεια που σε αφήνει εξίσου άφωνο με τις δικές του εμπνεύσεις. Εικόνα κρυστάλλινη, που δεν ”χάνει όταν η φάση εξελίσσεται γρήγορα, που σε βάζει μέσα στο γήπεδο, δίπλα στη μαγεία, να βλέπεις το νερό να ξεκολλάει από την μπάλα την ώρα που εκείνη περιστρέφεται για να καταλήξει στα δίχτυα.

Samsung 75” Q950R 8K Smart QLED

Επιζητά την πραγματική εικόνα η Ιωσηφίνα Γριβέα

Επέλεξα να δούμε το “Pose” εκείνο το βράδυ. Η ιστορικής σημασίας, βραβευμένη σειρά του Ryan Murphy αναβιώνει με ευαισθησία το ball culture, τον φαντασμαγορικό τρόπο έκφρασης της αφροαμερικανικής και λατινοαμερικανικής κυρίως LGBTQ κοινότητας, και το 8K με βάζει μέσα του. Τα χρώματα είναι ζωντανά, τα πρόσωπα πεντακάθαρα, οι φιγούρες σε απόσταση αναπνοής. Νιώθεις ότι μπορείς να τις πιάσεις. Όσο καλύτερη η ανάλυση της σειράς ή της ταινίας που βλέπεις, τόσο πιο εμβυθιστική η εμπειρία σου. Το απόλυτο ‘realness’ που θα έλεγε και ο Pray Tell. Ταινίες έχουν ήδη αρχίσει να γυρίζονται σε 8K (Guardians of the Galaxy Vol.2!), οπότε σύντομα θα πηγαίνουμε στο διάστημα από το σαλόνι μας.

Samsung 75” Q950R 8K Smart QLED

Γνωρίστε κι εσείς από κοντά την τεχνολογία 8K της Samsung, σε κάποιο κατάστημα, σε κάποια έκθεση. Και ανακαλύψτε ότι κάθε άλμα της τεχνολογίας στο θέμα τηλεόραση, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά σε αυτό που ο ανθρώπινος νους θεωρεί “τέλειο”. Προς το παρόν, η λέξη αυτή ταιριάζει απόλυτα στις τηλεοράσεις 8Κ της Samsung.