ΔΙΕΘΝΕΣ
30/10/2018 15:14 EET

Τις δολοφονίες 100 ανθρώπων ομολόγησε ο Γερμανός νοσοκόμος- serial killer, Νιλς Χέγκελ

Getty Editorial

Ένας πρώην νοσοκόμος στη Γερμανία ομολόγησε πως δολοφόνησε 100 ασθενείς κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του στο Όλτενμπουργκ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο Νιλς Χέγκελ, 41 ετών, χορήγησε θανατηφόρες δόσεις φαρμάκων στους ανθρώπους που φρόντιζε σε δύο νοσοκομεία στη βόρεια Γερμανία. Το κίνητρό, του, σύμφωνα με εισαγγελείς, ήταν να εντυπωσιάσει συναδέλφους επαναφέροντας στη ζωή τους ίδιους τους ασθενείς που είχε βλάψει.

Ο Χέγκελ εκτίει ήδη μια ποινή ισόβιας κάθειρξης. Θεωρείται πως σκότωσε 36 ασθενείς στο Όλντενμπουργκ και 64 στο κοντινό Ντέλμενχορστ μεταξύ του 1999 και του 2005.

Ερωτηθείς από το δικαστήριο εάν οι κατηγορίες σε βάρος του αληθεύουν, ο Χέγκελ ομολόγησε για «λίγο-πολύ» όλες.

 

JULIAN STRATENSCHULTE via Getty Images

 

Η παραδοχή αυτή κάνει τον 41χρονο έναν από τους χειρότερους μεταπολεμικούς serial killers της Γερμανίας. Η παρούσα δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει ως τον Μάιο, έρχεται μετά από τοξικολογικές εξετάσεις σε σορούς ασθενών. Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για μια ιδιαίτερα «ευαίσθητη» υπόθεση για τις γερμανικές αρχές, τις οποίες συγγενείς των νεκρών κατηγορούν πως έκαναν «τα στραβά μάτια» στις δραστηριότητες του Χέγκελ.

Οι ερευνητές λένε πως ίσως να έχει σκοτώσει ακόμα πιο πολλούς, μα είναι πολλές οι σοροί που έχουν αποτεφρωθεί.

 

PATRIK STOLLARZ via Getty Images

 

Ο Χέγκελ είχε συλληφθεί το 2005, να κάνει ένεση με φάρμακο που δεν είχε συνταγογραφηθεί σε ασθενή στο Ντέλμενχορστ. Το 2008 φυλακίστηκε για επτά χρόνια, για απόπειρα φόνου. Το 2014- 2015 βρέθηκε ένοχος σε δεύτερη δίκη για δύο φόνους και δυο απόπειρες, και του επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή ποινή. Ο ίδιος έχει πει πως έχει μετανιώσει, υποστηρίζοντας πως είχε αποφασίσει να κάνει τα εγκλήματά του «αυθόρμητα». Πάντως, κατά τη δίκη ομολόγησε σε ψυχίατρο ότι είχε σκοτώσει μέχρι και 30 ανθρώπους. Ακολούθησε εκτενέστερη έρευνα, με εκταφή 130 πρώην ασθενών, καθώς και εξαντλητική μελέτη αρχείων.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως τα αρχεία στο νοσοκομείο του Όλντενμπουργκ δείχνουν πως οι θάνατοι και οι ανανήψεις ασθενών γίνονταν διπλάσιες (και άνω) όταν είχε βάρδια ο Χέγκελ.