ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/08/2019 19:24 EEST

Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», διεκδικεί βραβείο

Συγκαταλέγεται στους φιναλίστ των βραβείων «World Routes Airport Marketing Awards».

Fraport Greece

Τι κι αν υπήρξαν ακυρώσεις πτήσεων λόγω της ομίχλης, που κατά καιρούς «πνίγει» το αεροδρόμιο. Τι κι αν ο νέος αεροδιάδρομος ακόμα δεν έχει παραδοθεί. Τι κι αν οι εργασίες για το νέο terminal και οι βελτιώσεις αναβάθμισης, δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», το οποίο με ακόμα 13 περιφερειακά αεροδρόμια έχει αναλάβει η FraportGreece (ανακατασκευή, λειτουργία και διαχείριση), καταφέρνει να κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες γνωρίζουν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου κι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το 2021, η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική, προς το καλύτερο βέβαια. 

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προτάθηκε, λοιπόν, και ψηφίστηκε από κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες για το βραβείο «World Routes Airport Marketing Awards» στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αερομεταφορών «Routes World 2019». 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα από τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας κατακτά μια θέση στη λίστα με την τελική πεντάδα στην κατηγορία αεροδρομίων «4 έως 20 εκατομμύρια επιβάτες». 

 

Fraport Greece

 

Τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη είναι μεταξύ άλλων η αποτελεσματικότητα στη διαχείριση και υποστήριξη των αεροπορικών εταιριών, η στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων, η γενικότερη συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες σε όλους τους τομείς, και η καινοτομία στον τομέα του Airport Marketing,  ενώ το αποτέλεσμα θα προκύψει μέσα από την αξιολόγηση ανεξάρτητης επιτροπής η οποία αποτελείται από κορυφαία στελέχη του κλάδου παγκοσμίως και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου «Routes World 2019» στην Αδελαίδα της Αυστραλίας, τον Σεπτέμβριο. Στη λίστα με τους φιναλίστ της συγκεκριμένης κατηγορίας, πέραν του «Μακεδονία» βρίσκονται τα αεροδρόμια της Βουδαπέστης, της Μάλτας, του Οκλαντ στις ΗΠΑ και της Στουτγάρδης. 

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η «Routes» επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία στις αερομεταφορές. Τα φετινά βραβεία «World Routes Awards» είναι πιο ανταγωνιστικά από ποτέ καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, καταγράφηκε αριθμός- ρεκόρ στις υποψηφιότητες.