ΔΙΕΘΝΕΣ
17/05/2021 19:04 EEST | Updated 17/05/2021 19:10 EEST

Το απίστευτο μυστικό μακροζωίας του γηραιότερου Αυστραλού

Περίεργο αλλά θαυματουργό.

AP
Κρούγκερ

Ο γηραιότερος άντρας της Αυστραλίας αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά μακροζωίας του - ένα από αυτά είναι ότι τρώει εγκέφαλους κοτόπουλων.

Ο Ντέξτερ Κρούγκερ, πρώην κτηνοτρόφος και κτηνίατρος, είναι 111 ετών και 124 ημερών και δήλωσε στο ABC ότι μια εβδομαδιαία λιχουδιά πουλερικών έχει συμβάλει στην μακροζωία του.

Μιλώντας από το γηροκομείο του στο αγροτικό Κουίνσλαντ, ο κ. Κρούγκερ είπε: «Εγκέφαλοι κοτόπουλου. Ξέρετε, τα κοτόπουλα έχουν ένα μικρό κεφάλι. Και εκεί, υπάρχει ένας εγκέφαλος. Και είναι υπέροχα μικρά πράγματα. Είναι μια μπουκιά».

Οι εγκέφαλοι των κοτόπουλων είναι μικρότεροι ακόμη και από τα μάτια των πουλιών και τους περιγράφει ως «ένα λιπαρό όργανο που μοιάζει πολύ με το λίπος κοτόπουλου με μοναδική υφή παρόμοια με αυτή σφουγγαριού.»

Ο γιος του κ. Κρούγκερ, ο Γκρεγκ, είναι 74 ετών, θεωρεί ότι το μυστικό του πατέρα του κρύβεται στον απλό τρόπο ζωής του.

Ο εκατονταετής Κρούγκερ, ο οποίος γράφει επίσης βιβλία και ποίηση, πέρασε τη ζωή του στη γη, αρνούμενος να αποσυρθεί από την ιδιοκτησία βοοειδών 5.300 στρεμμάτων στην περιοχή Μαρανόα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, δήλωσε στο ABC.

«Είναι επειδή κάνω τα πράγματα διαφορετικά», δήλωσε ο κ. Κρούγκερ, ο οποίος γράφει επί του παρόντος την αυτοβιογραφία του.

Ο Τζον Τέιλορ, ιδρυτής του The Australian Book of Records, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Κρούγκερ είναι ο γηραιότερος Αυστραλός.

Η γηραιότερη Αυστραλέζα μέχρι τώρα είναι η Κριστίνα Κρουκ, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 114 ετών και 148 ημερών.

Ο γηραιότερος άντρας της Αυστραλίας ήταν ο βετεράνος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, Τζακ Λάκετ, ο οποίος πέθανε το 2002 σε ηλικία 111 ετών και 123 ημερών.

Πηγή: skynews