Καυγάς για τη μισθολογική ανισότητα: το BBC κατηγορείται για μεγάλες διακρίσεις

Μετά την παραίτηση την Κάρι Γκρέισι από τη θέση αρχισυνταξίας του BBC Κίνας
H Carrie Gracie μιλά για τα προβλήματα μισθολογικής ανισότητας στο BBC.
Dominic Lipinski - PA Images via Getty Images
H Carrie Gracie μιλά για τα προβλήματα μισθολογικής ανισότητας στο BBC.

Η ανταποκρίτρια του BBC στο Πεκίνο παραιτήθηκε από τη θέση της, διαμαρτυρόμενη ότι το τηλεοπτικό δίκτυο «δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το χάσμα στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών». Η παραίτηση της Κάρι Γκρέισι είναι ο τελευταίος σεισμός μετά την ανακοίνωση από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα των μισθών που δίνει στους υπαλλήλους του.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το BBC πράγματι αμείβει πού περισσότερο τους άνδρες (ενώ ισχυρίζεται το αντίθετο), με τα δύο τρίτα των υψηλόμισθων του σταθμού να είναι άνδρες, αλλά σε όμοιες θέσεις με τις γυναίκες.

Η Gracie η οποία εργάζεται για περίπου 30 χρόνια στον σταθμό, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τη δουλειά της σε υψηλό επίπεδο, όσο πολεμά με τη διοίκηση για τις μισθολογικές διακρίσεις.

Όπως υποστηρίζει δύο από τους τέσσερις ανταποκριτές του καναλιού που είναι άνδρες αμείβονται με 50% περισσότερο από τις γυναίκες συναδέλφους τους. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι δεν διεκδικεί περισσότερα χρήματα για τον εαυτό της αλλά ζητάει το τηλεοπτικό δίκτυο να τηρεί τη νομοθεσία περί ίσης αμοιβής για ίση εργασία.

Kαθώς η Gracie έχει δεχθεί αμέριστη υποστήριξη από άνδρες και γυναίκες συναδέλφους, o Matthew Moore, εκπρόσωπος Τύπου της εφημερίδας The Times, σχολίασε χαρακτηριστικά, ότι η ιστορία κοντεύει να «εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία» εις βάρος του καναλιού.

Όλη η επιστολή της Κάρι Γκρέισι έχει αναρτηθεί εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ