Το Boom Reggae Festival επιστρέφει στη Σκύρο

Όλη η Reggae κουλτούρα σε δύο σκηνές για τρεις μέρες.
milangonda via Getty Images

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές reggae φεστιβάλ Boom Reggae Festival (#B)RF επιστρέφει για ένα δυνατό μουσικό τριήμερο στη Σκύρο και συγκεκριμένα στον πολιτιστικό πολυχώρο Cook-nara, από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου.

Όπως και το 2018, έτσι και φέτος το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα τριήμερο αφιερωμένο στην ιστορία, την κουλτούρα και τη μουσική της Reggae. Το φετινό BRF, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, έρχεται με όραμα, αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Δύο μουσικές σκηνές θα λειτουργούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις πρώτες πρωινές ώρες, με σχεδόν 30 μουσικά σχήματα, πάνω από 100 μουσικοί, 2 workshops, 2 special events, 1 pre festival event, 1 after festival event και ποικίλες δράσεις για την αειφορία και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα σοκάκια του νησιού φιλοξενούν καλοκαιρινές μουσικές ιστορίες

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, μια μέρα πριν από την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, το BRF με την υποστήριξη της δημοτικής Αρχής, θα πραγματοποιήσει το Opening Act της φετινής διοργάνωσης. Τα κρουστά των Batala Atenas περιπλανώνται στα σοκάκια της Σκύρου με κατάληξη στην κεντρική πλατεία του νησιού για μια μοναδική παράσταση.

Αμέσως μετά, το sound system των 4 DubVibes, αναλαμβάνει τη σκυτάλη της γιορτής, ενώ η βραδιά συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τo δίδυμο των Supersan και τον Selectah Mellow Mood στα ντεκς του Ρόδον.

Όλη η Reggae κουλτούρα σε δύο σκηνές

Performers από όλο τον κόσμο, εκλεκτά ονόματα της reggae σκηνής, κάποιοι με μεγάλη ιστορία όπως ο θρυλικός Echo Minnot από την Τζαμάικα, αλλά και τα πιο ανερχόμενα acts όπως ο Ιταλο-νηγιριανός Raphael συνθέτουν ένα line up γεμάτο εναλλακτικούς ήχους. Συνδυάζουν τις διάφορες μορφές της Reggae (Roots, Dub, Rocksteady, Ska, Afrobeat, Dancehall, Jungle), δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα.

«Θεμελιώδης στόχος του BRF είναι η βελτίωση της αειφορίας στη Σκύρο, τόσο με δράσεις κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όσο και με επικοινωνιακές ενέργειες. Συγκεκριμένα, στηρίζει την προστασία του υπό εξαφάνιση Σκυριανού αλόγου, δωρίζοντας τα έσοδα από έργα που πρόσφεραν γνωστοί street artists για αυτό τον σκοπό, στους τοπικούς συλλόγους που αγωνίζονται για την διάσωση του είδους. Επίσης, ενθαρύνει τη μη χρήση ή την επανάχρηση υλικών που βλάπτουν το περιβάλλον, ενώ ανακυκλώνει όλα τα υπόλοιπα. Τέλος οργανώνει εθελοντικό καθαρισμό παραλιών».

Δημοφιλή