ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2018 13:30 EET | Updated 30/11/2018 13:44 EET

Το CNN σταμάτησε την συνεργασία του με σχολιαστή του δικτύου, επειδή ζήτησε απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Οι δηλώσεις του ακαδημαικού δεν έγιναν καν σε εκδήλωση του αμερικανικού δικτύου, αλλά σε εκδήλωση του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

HuffPost Opinion

Το CNN διέκοψε τη συνεργασία του με έναν από τους σχολιαστές του, τον Μαρκ Λαμόντ Χιλ, μετά τις δηλώσεις που έκανε αυτός για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη σε εκδήλωση του ΟΗΕ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ δεν έχει πλέον συμβόλαιο με το CNN», δήλωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού δικτύου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.

Ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια, έκανε το σχόλιο στη διάρκεια ομιλίας του στον ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Λαμόντ Χιλ ζήτησε την «απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον ποταμό ως τη θάλασσα». Η διατύπωση αυτή συνδέεται από ορισμένους με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Η φράση αυτή «δεν ήταν ένα κάλεσμα για να καταστραφεί ο,τιδήποτε ή οποιοσδήποτε», υπογράμμισε ο Μαρκ Λαμόντ Χιλ σε μήνυμά του στο Twitter.

″Υποστηρίζω την ελευθερία της Παλαιστίνης. Υποστηρίζω την αυτοδιάθεση της Παλαιστίνης. Είμαι βαθειά επικριτικός για την πολιτική και τις πρακτικές του Ισραήλ”, αναγνώρισε.

 Αλλά ”δεν υποστηρίζω τον αντισημιτισμό, την δολοφονία εβραίων, ή όλα τα άλλα πράγματα που αποδίδονται στην ομιλία μου. Όλη μου τη ζωή πολεμάω αυτά τα πράγματα”, διαβεβαίωσε.

 

 

Sponsored Post