ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/04/2018 14:14 EEST | Updated 16/04/2018 15:09 EEST

Το δημοσίευμα που παρουσιάζει την ύψωση στην βραχονησίδα Ανθρωποφάς, της ελληνικής σημαίας που οι Τούρκοι λένε πως κατέβασαν

eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου

Αν και η υποστολή της ελληνικής σημαίας από την ελληνική βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» στην οποία αναφέρθηκε ο τουρκος πρωθυπορυγός, Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν επιβεβαιώνεται από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ίσως τα πράγματα για την ύψωση της ελληνικής σημαίας να είναι πιο εύκολα. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Samos24gr τρεις νεαροί άνδρες από τους Φούρνους ήταν αυτοί που ύψωσαν τη σημαία στην βραχονησίδα η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων Ικαρίας.

Φαίνεται πως προσέγγισαν την βραχονησίδα με πλεούμενο, στις 13 Απριλίου και μάλιστα η ιστοσελίδα φιλοξενεί και σχετικές φωτογραφίες.

Όπως αναφέρεται, η βραχονησίδα φυσικά δεν κατοικείται ενώ ανήκει στο σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές». 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως από τις φωτογραφίες δεν επιβεβαιώνεται ο χρόνος κατά τον οποίο προέβησαν στην συγκεκριμένη πράξη και εν πρώτης τουλάχιστον όψεως, ούτε εάν πρόκειται πράγματι για την επίμαχη βραχονησίδα. 

Τα πρόσωπα βέβαια των τριών νεαρών-στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται- είναι εμφανή και άρα μπορούν να αναζητηθούν και να επιβεβαιώσουν  ή να διαψεύσουν.

SAMOS24GR
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Samos24.gr στις 13 Απριλίου
Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post