ΔΙΕΘΝΕΣ
17/01/2020 10:20 EET | Updated 17/01/2020 12:05 EET

Το «ευχαριστούμε Ελλάδα» του στρατού του Χαφτάρ στο Twitter και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη

Ένα μήνυμα με αποδέκτη όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την διεθνή κοινότητα.

M.LNA/twitter

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης. Η επίσκεψή του είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή ενώ τα μέτρα που ελήφθησαν για την ασφαλή άφιξη και παραμονή του στη χώρα μας είναι δρακόντεια.

Ο ίδιος, βέβαια, βρίσκεται συνεχώς σ’ έναν κλοιό προστασίας από τις υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και στην Αθήνα κινητοποιήθηκαν και οι υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, η Κρατική Ασφάλεια και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Ο στρατάρχης διαμένει σε ξενοδοχείο στο Σύνταγμα ενώ υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα μεταβεί στο Υπ.Εξωτερικών για την συνάντηση με τον Ν.Δένδια και στη Βουλή για την συνάντηση με τον Κ.Μητοστάκη.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, των δυνάμεων του οποίου ηγείται ο Ελεύθερος, που διεξάγει τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη χώρα, έχει μια έντονη παρουσία στα social media και έτσι έσπευσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία με την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα.

Στον λογαριασμό του ΛΕΣ (Μ.LNA) αναρτήθηκαν τέσσερις φωτογραφίες από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα οι οποίες συνοδεύονται από μια πρόταση - μήνυμα τόσο προς την Αθήνα όσο και πως την διεθνή κοινότητα.

«Ευχαριστούμε Ελλάδα που τον κρατάς ασφαλή». Φυσικά αναφέρεται στον Χαφτάρ.

Υπήρξαν όμως και άλλες αναρτήσεις με την την ελληνική σημαία αλλά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κ.Μητσοτάκη ότι θα ασκήσει βέτο στην ΕΕ και δεν θα συναινέσει σε πολιτική λύση στη Λιβύη εάν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με την Τουρκία.