Το εξωφρενικό ποσό που πλήρωσαν οι Βρετανοί για την ανακαίνιση του σπιτιού του Χάρι και της Μέγκαν

«Αυτή η κατάχρηση του δημόσιου χρήματος πρέπει να σταματήσει».

Είναι γνωστό εδώ και μήνες πως ο Χάρι και η Μέγκαν μετακόμισαν στο Frogmore Cottage για να υποδεχτούν το νέο τους μωρό, Άρτσι και να διατηρήσουν την ιδιωτική τους ζωή.

Το εξοχικό αρχικά αποτελούνταν από 5 διαφορετικές κατοικίες αλλά μετατράπηκε σε ένα ενιαίο σπίτι για να υποδεχτεί το νιόπαντρο ζευγάρι. Η ανακαίνιση όμως δεν ήταν καθόλου φθηνή, αφού οι Βρετανοί φορολογούμενη επιβαρύνθηκαν με τον λογαριασμό των 2.4 εκατομμυρίων λιρών.

Τα έργα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκαν τέλη Μαρτίου του 2019 και αντιμοναρχική ομάδα ζήτησε να γίνει κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με τις δαπάνες, καθώς με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να χτιστεί ένα κέντρο ψυχικής υγείας για τους βετεράνους Royal Marines στο Λίμπστοουν, Ντέβον.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι εκείνος που καλείται να πληρώσει πολλά από τα έξοδα του ζευγαριού. Την περίοδο που ο Χάρι παντρεύτηκε με την Μέγκαν, το εξωφρενικό ο Κάρολος πλήρωσε 5 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή η κατάχρηση του δημόσιου χρήματος πρέπει να σταματήσει» δήλωσε το δημοκρατικό κόμμα.

«Όταν γίνονται περικοπές σε σχολεία και νοσοκομεία, είναι ανέντιμο να δικαιολογούμε τα έξοδα της βασιλικής οικογένειας. Δεν γίνεται να πιέζονται οι δημόσιες υπηρεσίες και να πληρώνουμε 2.4 εκατομμύρια για ένα νέο σπίτι για τον Χάρι. Είναι διαφθορά που κρύβεται σε κοινή θέα».

Από την άλλη, πηγή του παλατιού, δήλωσε πως «όλα γίνονται εντός προϋπολογισμού» και πως αρκετά έξοδα πληρώνονται από το ίδιο το ζευγάρι.

Όπως και να έχει το ποσό που χρεώθηκε ο βρετανικός λαός είναι, κατά γενική ομολογία, τεράστιο.

Πηγή: HuffPost UK