ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/06/2018 13:38 EEST | Updated 06/06/2018 14:24 EEST

Το «ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα» απαντά στο δημοσίευμα (και στην ΕΛΑΣ) για τα περί διάρρηξης. Τι έγραψε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης δίνει μια διαφορετική διάσταση στο αφήγημα των «NEΩΝ»

eurokinissi

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης σηκώνει το γάντι και απαντά με ανάρτηση του στο Facobook στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που με αρκετή δόση ειρωνείας μεταφέρει μια αφήγηση-προφανώς από γνώστη της υπόθεσης, αστυνομικό -περί ενός «ηγετικού στελέχους» του Ρουβίκωνα που τον περασμένο χειμώνα διαπίστωσε πως είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του και είχαν κλαπεί κάποια αντικείμενα. Το θύμα της διάρρηξης στο οποίο αναφέρεται ο συντάκτης, διαμένει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και όπως τονίζεται απευθύνθηκε στο «πολύπαθο (από επιθέσεις με μολότοφ) Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου» για να δηλώσει το περιστατικό. 

Την ίδια ημέρα, στο Facebook αναρτήθηκε δήλωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη, ο οποίος αναφέρεται στο περιστατικό, απευθύνεται στον συντάκτη και εμμέσως στην ΕΛΑΣ και δίνει μια διάσταση στην υπόθεση πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα. 

Η δήλωση του Γ.Καλαϊτζίδη: 

«Στο σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων αλλά και σε δεκάδες άλλα ειδησεογραφικά blogs κυκλοφόρησε η ”είδηση” πως έγινε ”διάρρηξη σε σπίτι ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα και αυτός πήρε την Αστυνομία” Επειδή αυτή η ”είδηση” αφορά εμένα , θα διευκρινίσω κάποια πράγματα. Όντως πριν μερικούς μήνες κάποιοι μπούκαραν στο σπίτι μου. Σε αυτήν την ”διάρρηξη” παρατήρησα κάποια πράγματα που δεν συνάδουν με μία απλή διάρρηξη από κλεφτρόνια. 


1) Η πόρτα δεν είχε κανένα σημάδι παραβίασης, και κλειδιά του σπιτιού μου δεν έχει κανένας άλλος. Βέβαια, έχουν κατασχεθεί δεκάδες φορές για ώρες ή και για μέρες από την Ασφάλεια. 


2)Πήραν ένα χρηματικό ποσό αλλά κάποια άλλα χρήματα που ήταν σε εμφανέστατο σημείο δεν τα έκλεψαν. 


3) Πήραν προσωπικές μου σημειώσεις αλλά και εσωτερικά κείμενα της ομάδας που περιγράφουν την εσωτερική λειτουργία της. 


4) Πήραν προσωπικά μου αντικείμενα μηδενικής αξίας (που όμως είχαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα και dna).

Ερώτηση (?) Τα κλεφτρόνια γιατί να πάρουν προσωπικά αντικείμενα που δεν είχαν αξία? Γιατί πήραν κείμενα της ομάδας και σημειώσεις? Τα υπόλοιπα λεφτά γιατί τα άφησαν? Τόσο επαγγελματίες ήταν που δεν άφησαν κανένα σημάδι παραβίασης?


Αυτή η ”διάρρηξη” προφανώς μου φάνηκε πολύ περίεργη και φυσικά ήξερα ότι πλέον κάτι άγνωστοι έχουν στην κατοχή τους προσωπικά μου αντικείμενα με αποτυπώματα και γενετικό μου υλικό, και με τον κίνδυνο να μπορούν να τα ”φυτέψουν” οπουδήποτε. Ως ελάχιστη αυτοπροστασία δήλωσα την κλοπή σε ένα Α.Τ έτσι ώστε να έχω ένα πειστήριο σε περίπτωση προβοκάτσιας και όχι φυσικά για να με προστατεύσει η αστυνομία ή να βρει τους ”κλέφτες”. 


Και τώρα θα παρακαλέσω οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι να βγάλουν τον σκασμό! 


Υ.Γ : Αν ποτέ δούμε δημοσιευμένα τα κείμενα της ομάδας που πήραν απ’το σπίτι μου, θα μάθουμε και ποιοι είναι οι κλέφτες! 


Γιώργος Καλα‘ι’τζίδης»