22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
15/05/2020 19:41 EEST

To Facebook αγοράζει το Giphy για 400 εκατ. δολάρια

«Καλωσορίζουμε το Giphy ως μέρος της ομάδας του Instagram».

Jakkrapat via Getty Images

«Το Facebook καλωσορίζει το Giphy ως μέρος της ομάδας του Instagram» ανακοίνωσε ο «βασιλιάς» των κοινωνικών δικτύων.

Το Facebook σχεδιάζει να ενσωματώσει περαιτέρω τη βιβλιοθήκη των GIF του στο Instagram και τις άλλες εφαρμογές του, έτσι ώστε «οι άνθρωποι να μπορούν να βρουν τον σωστό τρόπο για να εκφραστούν».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το 50% του traffic του Giphy προέρχεται από την «οικογένεια» των εφαρμογών του Facebook, και το μισό εξ αυτών από το Instagram και μόνο. «Ενώνοντας το Instagram και το GIPHY, μπορούμε να κάνουμε ευκολότερο για τους ανθρώπους να βρίσκουν τα τέλεια GIFs και stickers στα Stories και το Direct».

Το Facebook χρησιμοποιούσε το ΑΡΙ του Giphy για χρόνια, τόσο στο Instagram όσο και στις εφαρμογές του Facebook, του Messenger και του WhatsApp. Το Giphy θα συνεχίσει να λειτουργεί τη βιβλιοθήκη και το Facebook τονίζει πως σκοπεύει να επενδύσει στις τεχνολογία και τις σχέσεις και συνεργασίες του. Οι χρήστες θα μπορούν και πάλι να ανεβάζουν GIFs, ενώ οι developers και ΑΡΙ partners θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια πρόσβαση. Η κοινότητα των δημιουργών, υπογραμμίζεται θα μπορεί και πάλι να συνεχίσει να δημιουργεί νέο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το Axios, το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 400 εκατ. δολάρια, και οι δύο εταιρείες είχαν αρχίσει να συζητούν από πριν την πανδημία.

Το Giphy είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη βίντεο, με εκατοντάδες εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες που μοιράζονται δισεκατομμύρια GIFs.