ΔΙΕΘΝΕΣ
08/09/2020 12:29 EEST

Το Facebook θα πληρώσει τους χρήστες να αποσυνδεθούν πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Για να εκτιμήσει τον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων στην ψηφοφορία.

SOPA Images via Getty Images

Το Facebook προσφέρει στους χρήστες χρήματα για να αποφύγουν τη χρήση τόσο του ίδιου όσο και του Instagram τις εβδομάδες που οδηγούν στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών για τις ΗΠΑ, που διεξάγονται το Νοέμβριο. 

Στόχος είναι να εκτιμήσει τον αντίκτυπο των κοινωνικών μέσων στην ψηφοφορία και για αυτό η εταιρεία θα πληρώσει επιλεγμένα μέλη έως και 120 $ για να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για έρευνα. 

«Όποιος επιλέξει να συμμετάσχει είτε απενεργοποιώντας το FB ή το IG για ένα χρονικό διάστημα - θα αποζημιωθεί», ανέφερε η εκπρόσωπος του Facebook Liz Bourgeois την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο γίγαντας της Silicon Valley δήλωσε ότι αναμένει 200.000 έως 400.000 άτομα να λάβουν μέρος.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

«Για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε ό, τι είναι καλό για τη δημοκρατία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μετριάσουμε αυτό που δεν είναι, χρειαζόμαστε πιο αντικειμενικές έρευνες», δήλωσε το Facebook περιγράφοντας το σχέδιο.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από ανεξάρτητους επιστήμονες δεδομένων, ανέφεραν αξιωματούχοι της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι απαγορεύει πολιτικές διαφημίσεις την εβδομάδα πριν από τις εκλογές για να περιορίσει την παραπληροφόρηση.

 

(Με πληροφορίες από New York Post