ΔΙΕΘΝΕΣ
22/07/2019 11:20 EEST | Updated 22/07/2019 12:45 EEST

Το Ιράν συνέλαβε 17 «κατασκόπους της CIA» - Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε θάνατο

Κατηγορούνται ότι συγκέντρωναν διαβαθμισμένες πληροφορίες για λογαριασμό των ΗΠΑ.

ASSOCIATED PRESS

Οι αρχές του Ιράν συνέλαβαν 17 υπόπτους για κατασκοπεία που δρούσαν για λογαριασμό της αμερικανικής CIA και ορισμένοι εξ αυτών καταδικάστηκαν στην ποινή του θανάτου, μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ σήμερα.

Η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το υπουργείο αρμόδιο για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών, ανέφερε πως εξαρθρώθηκε ένα κύκλωμα κατασκόπων και συνελήφθησαν 17 ύποπτοι.

Στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι ορισμένοι από τους υπόπτους καταδικάστηκαν σε θάνατο, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Εργάζονταν ως ιδιωτικοί εργολάβοι «σε οικονομικές, πυρηνικές, υποδομές, στρατιωτικές και κυβερνητικές υπηρεσίες ... από όπου συγκέντρωναν διαβαθμισμένες πληροφορίες», σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν.

Κάποιοι από τους ύποπτους πράκτορες κατηγορούνται ότι προσελήφθησαν από αξιωματικούς της CIA κατά την υποβολή αίτησης βίζα ενώ άλλοι προσεγγίστηκαν στο περιθώριο επιστημονικών προγραμμάτων σε ευρωπαϊκές, αφρικανικές και ασιατικές χώρες.

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια του τελευταίου ιρανικού ημερολογιακού έτους, το οποίο έληξε τον Μάρτιο του 2019.

Ανέφερε επίσης πώς ήταν εξοπλισμένοι με μυστικά εργαλεία επικοινωνίας τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να παραδίδουν πληροφορίες στους Αμερικανούς.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, RT)

Sponsored Post