ΔΙΕΘΝΕΣ
28/12/2017 19:44 EET

Το Κατάρ στηρίζει τη Μπουρκίνα Φάσο με 13 εκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας

Matheus Obst via Getty Images

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Α.Υ Σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στη Μπουρκίνα Φάσο, υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Ταμείου Ανάπτυξης του Κατάρ (Qatar Fund For Development) και της Δημοκρατίας της Μπουρκίνα Φάσο, με σκοπό την παροχή οικονομικής υποστήριξης για τη δημιουργία ενός Κέντρου Ακτινοθεραπείας στην πόλη της Ουαγκαντούγκου.

Το Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη από τον κ. Khlaifa bin Jassim Al-Kuwari, Γενικό Διευθυντή του Ταμείου Ανάπτυξης του Κατάρ (QFFD), εκπροσωπώντας το Κράτος του Κατάρ, και την Υπουργό Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης κα. Hadizatou Coulibaly-Sori, η οποία εκπροσωπούσε τη Δημοκρατία της Μπουρκίνα Φάσο.

Το Μνημόνιο Κατανόησης στοχεύει στη δημιουργία ενός Κέντρου Ακτινοθεραπείας στην Ουαγκαντούγκου για τη θεραπεία των όγκων, με στόχο την παροχή προηγμένων υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς , μέσω επιχορήγησης του ποσού των 13.867.772 δολαρίων από το Κράτος του Κατάρ στην Κυβέρνηση της Μπουρκίνα Φάσο.

Το Ταμείο Ανάπτυξης του Κατάρ εξήρε τη σημασία αυτής της υποστήριξης για την ίδρυση του Κέντρου Ακτινοθεραπείας, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της θεραπείας που παρέχεται σε καρκινοπαθείς. Θα παρέχει επίσης προηγμένες ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς που πάσχουν από διαφορετικά είδη καρκίνου, ως επίσης ολοκληρωμένες υπηρεσίες ακτινοθεραπείας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Το Κατάρ υποστηρίζει την εκπαίδευση 596.000 παιδιών στο Μάλι με 40 εκατομμύρια δολάρια

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Α.Υ. Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani στη Δημοκρατία του Μάλι, το Ταμείο Ανάπτυξης του Κατάρ (QFFD) υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Μάλι, με στόχο την υποστήριξη του Τομέα της Εκπαίδευσης και την ενίσχυση της εγγραφής παιδιών που βρίσκονται εκτός σχολείου για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους. Ο στόχος αυτός πρέπει να επιτευχθεί μέσω της παροχής και εκτέλεσης διαφόρων προγραμμάτων και έργων υπό την πρωτοβουλία της οργάνωσης ”Educate A Child″, που αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Α.Υ. Sheikha Moza bint Nasser, ως τμήμα του προγράμματος ”Education Above All Foundation″ που αποσκοπεί στη σημαντική μείωση του αριθμού των παιδιών που βρίσκονται εκτός σχολείου παγκοσμίως.

Το Μνημόνιο Κατανόησης υπεγράφη από τον εξοχότατο κ. Khlaifa bin Jassim Al-Kuwari, Γενικό Διευθυντή του Ταμείου Ανάπτυξης του Κατάρ (QFFD), ο οποίος εκπροσωπούσε το Κράτος του Κατάρ, και τον Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων, Αφρικανικής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Μάλι κ. Abdoulaye Diop.

Το Ταμείο Ανάπτυξης του Κατάρ επεσήμανε ότι ο τομέας της εκπαίδευσης αποτελεί την πιο σημαντική αποστολή του Ταμείου, που ακολουθεί τις προτεραιότητες που έχει θεσπίσει το Κράτος του Κατάρ, σε ό,τι αφορά την εξωτερική βοήθεια που παρέχει. Επιπλέον, το Ταμείο Ανάπτυξης του Κατάρ σημείωσε ότι η ένταξη των παιδιών που βρίσκονται εκτός σχολείου στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Επίσης η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης χαίρει ζωτικής σημασίας για το Ταμείο, το οποίο υιοθετεί μια στρατηγική που επιδιώκει την εδραίωση ισχυρών εταιρικών σχέσεων με τις τοπικές κυβερνήσεις και κοινωνίες.

Αυτή η υποστήριξη στοχεύει στην επιχορήγηση ποσού που ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια Δολάρια και που θα εξασφαλίσει την εγγραφή 596.000 μαθητών σε δημοτικά σχολεία στη Δημοκρατία του Μάλι. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ”Education Above All″.

 

Sponsored Post