ΔΙΕΘΝΕΣ
27/02/2019 14:16 EET

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας καλεί τα μέλη του να πιστεύουν μόνο στον Μαρξ και όχι «σε φαντάσματα και πνεύματα»

«Μείνετε προσηλωμένοι στον Μαρξ και τον Λένιν και μην πιστεύετε σε φαντάσματα και πνεύματα».

Reuters

Να παραμείνουν προσηλωμένα στον Μαρξ και τον Λένιν και να μην πιστεύουν σε «φαντάσματα και πνεύματα» κάλεσε το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας τα μέλη του στην προσπάθειά του να εξαλείψει τις όποιες προληπτικές πρακτικές υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του.

Στην Κίνα οι πολίτες είναι ελεύθεροι να πιστεύουν σε όποια θρησκεία θέλουν, είτε πρόκειται για αυτή του χριστιανισμού, του βουδισμού ή του Ισλάμ. Ωστόσο τα μέλη του κόμματος δεν πρέπει να είναι πιστοί σε καμία από αυτές και πόσο μάλλον να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δεισιδαιμονική πρακτική.

Η οδηγία του κόμματος δόθηκε καθώς τα τελευταία χρόνια πολλά από τα ανώτερα μέλη του κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε πράξεις που δεν αρμόζουν με τη φιλοσοφία τους.

Ο μακροσκελής οδηγός σχετικά με τους κανόνες για την προάσπιση της κομμουνιστικής ιδεολογίας εκδόθηκε επίσημα στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σε αυτόν διευκρινίζεται καθαρά πως ο μαρξισμός είναι η καθοδηγητική σκέψη για το κόμμα αλλά και ολόκληρη την Κίνα. «Πιστέψτε στον Λένιν και τον Μαρξ και σταματήστε να πιστεύετε σε φαντάσματα και πνεύματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην δήλωση που εκδόθηκε.

«Ταχθείτε εναντίον όλων των μορφών λανθασμένης σκέψης που παρερμηνεύουν ή αρνούνται τον μαρξισμό», συμπληρώνεται.

Ο πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε πέρσι πως η απόφαση του κόμματος να εμμείνει στις θεωρίες του Καρλ Μαρξ είναι «εξαιρετικά σωστή» και λαμβάνεται τη σωστή στιγμή με αφορμή την 200η επέτειο γέννησης του Γερμανού φιλοσόφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Μάο Τσετούνγκ, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το 1949 απαγόρευσε την πίστη σε οποιαδήποτε δεισιδαιμονία. Ο Ζου Γιονγκάνγκ, πρώην υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στη χώρα και ένας από τους εννέα παντοδύναμους ηγέτες της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος φυλακίστηκε επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε μαρτυρήσει κρατικά μυστικά σε έναν χαρτομάντη που ήταν γνωστός ως ο «σοφός του Xinjiang».

Sponsored Post