Tο κορίτσι που λατρεύει τα νεκρά ζώα και προσπαθεί να διατηρήσει την ομορφιά τους

Είναι μόλις 16 ετών και έχει ένα ασυνήθιστο πάθος.

Στον ελεύθερό της χρόνο, η Σίντεϊ Λάνγκτον ασχολείται με κάτι σπάνιο για μια έφηβη μόλις 16 ετών: να βαλσαμώνει ζώων.

Μια επιστήμη πολύ δύσκολη, απαιτητική και ασυνήθιστη. Όπως η Σίντεϊ, όπως παραδέχεται στο BBC, πάντα λάτρευε την εικόνα των νεκρών ζώων και αυτός είναι ένας τρόπος να διατηρήσει την ομορφιά τους.

Από μικρή, εάν έβρισκε κάποιο ένα νεκρό πουλί ή σκαντζόχοιρο, θα το πήγαινε σπίτι για να το εξετάσει, να θαυμάσει την ανατομία τους. Αυτό το πάθος έγινε πιο συγκεκριμένο όταν επισκέφθηκε σε ηλικία οκτώ ετών το σπίτι μιας φίλης και είδε εκεί βαλσαμωμένη μια αλεπού. Αγόρασε το πρώτο της βαλσαμωμένο ζώο από το eBay αλλά μετά κατάλαβε ότι είναι ένα ακριβό σπορ.

Στην ηλικία των 13 ήρθε σε επαφή με καταξιωμένους ταριχευτές και παρακολούθησε ένα σεμινάριο όπου έμαθε πως να βαλσαμώνει πουλιά. Έμαθε τις τομές που έπρεπε να κάνει, την αφαίρεση των οργάνων και του κρέατος, πως να τα γεμίζει.

Από τότε έχει επεκτείνει πολύ τα είδη που ταριχεύει. Έχει κάνει αλεπούδες, ασβούς, νυφίτσες, ακόμη και κουκουβάγια, που είχε μεγαλώσει σε αιχμαλωσία και πέθανε σε ηλικία 10 ετών. Μέρος της δουλειάς τους παρουσιάστηκε σε έκθεση στο σχολείο της, το St David’s College στην Βρετανία.

St David's College

Όπως διευκρινίζει, μπορεί πολλοί να αισθάνονται περίεργα με αυτό που κάνει, αλλά διαβεβαιώνει ότι ποτέ δεν έχει σκοτώσει ζώο για να το ταριχεύσει μετά. Δουλεύει μόνο με ζώα που πέθαναν από φυσικά αίτια, ή έχουν πεθάνει από ανθρώπινο χέρι. «Προσωπικά, νομίζω ότι η διαδικασία είναι πολύ όμορφη. Βλέπω το πλάσμα που ήταν κάποτε εκεί. Πιστεύω επίσης ότι είναι ένας τρόπος διατήρησης των ζώων για την εκπαίδευση και τη διατήρηση ενός αρχείου αυτού του είδους για τα επόμενα χρόνια», λέει.

Η κουκουβάγια που έχει βαλσαμώσει αξίζει 800 λίρες, αλλά όπως λέει, δεν είναι για πούλημα. Ο στόχος της είναι να μπορέσει να βαλσαμώσει και ένα παγόνι κάποτε. «Καταλαβαίνω ότι είναι ένα περίεργο χόμπι, αλλά για μένα είναι μια δημιουργική μορφή τέχνης απόλυτης ομορφιάς».

St David's College