Το κρυφό αρχείο του twitter με τα σβησμένα μηνύματα των χρηστών

Όταν το delete και το deactivate δεν έχουν κανένα νόημα.
zakokor via Getty Images

Το Twitter κρατάει κρυφά τα άμεσα μηνύματα (DM) μεταξύ των χρηστών για πολύ καιρό μετά τη διαγραφή τους, όπως ανακάλυψε ένας ερευνητής ασφάλειας.

Ο ερευνητής Καράν Σαϊνί, που εδρεύει στο Δελχί, ανάκτησε μηνύματα του που είχε διαγράψει προ καιρό, όταν έκανε λήψη των αρχείων του από το Twitter, συμπεριλαμβανομένων και μηνυμάτων που είχαν αποσταλεί σε λογαριασμούς που είχαν απενεργοποιηθεί από τότε.

«Τα DMs δεν είναι ποτέ διαγραμμένα - απλώς δεν εμφανίζονται στο UI», έγραψε ο Σαϊνί στο Twitter. «Μέσω του downloading των αρχείων των data, μπορείτε να βλέπετε τα DM που έχουν διαγραφεί, ακόμα και αν οι παραλήπτες έχουν απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς τους».

Όπως είπε ο ερευνητής, έχει υποβάλλει αναφορά γι′ αυτό το θέμα στο Twitter, τον Ιανουάριο του 2018.

Το ζήτημα εγείρει σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής για τους χρήστες του Twitter, αν και ο κ. Σαϊνί σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ελάττωμα ασφαλείας, αλλά για «λειτουργικό σφάλμα», όπως γράφει ο Independent.

Η πολιτική απορρήτου του Twitter αναφέρει ότι διαγράφονται όλα τα δεδομένα ενός χρήστη που απενεργοποιεί τον λογαριασμό του, μετά από μια περίοδο χάριτος 30 ημερών.

«Για έως και 30 ημέρες μετά την απενεργοποίηση, εξακολουθεί να είναι δυνατή η επαναφορά του λογαριασμού σας στο Twitter αν απενεργοποιήθηκε τυχαία ή κατά λάθος», αναφέρεται στους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας.

Οι όροι του Twitter αναφέρουν επίσης ότι τα δεδομένα καταγραφής - τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνση IP, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα - διατηρούνται για μέγιστο διάστημα 18 μηνών, αν και σε αυτό δεν περιλαμβάνει ιδιωτικά δεδομένα όπως τα άμεσα μηνύματα.

Mε πληροφορίες από Independent

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση