ΔΙΕΘΝΕΣ
13/04/2021 13:30 EEST | Updated 13/04/2021 13:30 EEST

Το Λονδίνο «ζει» ξανά: Εικόνες από τη μεγάλη έξοδο

οι Λονδρέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το πρώτο τους «κανονικό» ποτό εδώ και μήνες.

Anadolu Agency via Getty Images
Σόχο, 12 Απριλίου 

Οι εμβολιασμοί προχωρούν, η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι παμπς, τα εστιατόρια και τα μπαρ άνοιξαν με τραπέζια έξω και οι Λονδρέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το πρώτο τους «κανονικό» ποτό εδώ και μήνες. 

Το Σόχο γέμισε ξανά ζωή. Στους δρόμους είχε διακοπεί η κυκλοφορία για να υπάρχει περισσότερος χώρος για τα τραπέζια και παρά το κρύο, η περιοχή γέμισε με κόσμο. Η εστίαση είχε κλείσει στις 5 Ιανουαρίου -ακόμα πιο πριν για για κάποιες περιοχές που ήταν στο επίπεδο τέσσερα.    

Anadolu Agency via Getty Images

Εκτός από την εστίαση σε εξωτερικό χώρο, άνοιξαν επίσης καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και ζωολογικοί κήποι. Παρά τις έντονες χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, ο κόσμος πήγε σε παμπ και εστιατόρια για να γιορτάσει την επιστροφή στην κανονικότητα. 

«Είναι γεμάτα παντού, βασικά μοιάζει με γιορτή», είπε κάποιος στο BBC.

«Ειλικρινά, είναι πολύ καλά, αισθάνεσαι σαν να βγήκες από τη φυλακή», είπε κάποιος άλλος.

Μια γυναίκα, που ζει στο Σόχο εδώ και 15 χρόνια, είπε ότι ήταν «υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους έξω, να υπάρχει ζωή γύρω μας, μου έλλειψε τόσο πολύ».

Barcroft Media via Getty Images

Η Βρετανία έχει εμβολιάσει με τουλάχιστον μια δόση σχεδόν το 50% του πληθυσμού της, και έχει δει να κρούσματα να πέφτουν σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τον Ιανουάριο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο στη χώρα είχαν καταγραφεί ακόμα και 68.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ τώρα έχουν πέσει στα 1.500 - 2.000 ημερησίως. 

Barcroft Media via Getty Images
Chris J Ratcliffe via Getty Images
Anthony Devlin via Getty Images
TOLGA AKMEN via Getty Images
TOLGA AKMEN via Getty Images
Jonathan Brady - PA Images via Getty Images
TOLGA AKMEN via Getty Images