Το νέο σχέδιο ασφαλείας για την Αθήνα

ELAS

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο θα ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές της πόλης παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη στον Δήμαρχο Αθηνών, Γιώργο Καμίνη, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη που στεγάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμμετείχαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα εμφανή αποτελέσματα που είχαν οι παρεμβάσεις της Αστυνομίας στου Φιλοπάππου και στο Πεδίο του Άρεως, ενώ τέθηκε το ζήτημα της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, ως ενός σύνθετου ζητήματος που χρίζει άμεσων παρεμβάσεων, όχι μόνο κατασταλτικού χαρακτήρα.

Για την περαιτέρω συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Αθηναίων συμφωνήθηκαν:

  • Η ενίσχυση της εμφανούς Αστυνόμευσης και η συνεργασία με το δήμο για εντονότερη παρουσία σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ως αποτρεπτικού παράγοντα της παραβατικότητας.
  • Τεχνική συνάντηση μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ και του δήμου εντός της ερχόμενης εβδομάδας και επικαιροποίηση του μνημονίου συνεργασίας.
  • Ανάληψη πρωτοβουλίας για συνέργειες με συναρμόδια υπουργεία στο πολυπαραγοντικό ζήτημα των ναρκωτικών.