ΔΙΕΘΝΕΣ
08/07/2020 07:07 EEST

Πώς το Ντουμπάι υποδέχεται και πάλι τους τουρίστες μετά το lockdown

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το ΑΕΠ του Ντουμπάι το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

I love takeing photos and i think that is a really great opportunity for me to share them via Getty Images

Με μια τυπική εξέταση για τον κορονοϊό κατά την άφιξη θα μπορούν πλέον οι τουρίστες να ταξιδεύουν και στο Ντουμπάι, το οποίο την Τρίτη άνοιξε και πάλι τις πόρτες του με την ελπίδα να ανακτήσει την τουριστική του βιομηχανία, μετά από ένα λουκέτο περίπου τεσσάρων μηνών.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ποντάρουν κυρίως σε εκείνους που ζουν ήδη στην αστραφτερή πόλη της ερήμου για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και να λειτουργήσουν δοκιμαστικά πριν επιστρέψουν οι ξένοι παραθεριστές.

«Ένα θερμό καλωσόρισμα στο δεύτερο σπίτι σας», λέει το αυτοκόλλητο που εφαρμόζεται πλέον στα διαβατήρια στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου οι εργαζόμενοι φορούν κοστούμια hazmat και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης προσφέρουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Tα κρούσματα του κορονοϊού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέρχονται σε 52.068 συμπεριλαμβανομένων 324 θανάτων.

Lu ShaoJi via Getty Images

 

Οι τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδεύουν στην πόλη θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει ένα αρνητικό τεστ στο οποίο έχουν υποβληθεί τέσσερις περίπου μέρες πριν την πτήση. Εάν δεν το έχουν πράξει, μπορούν να συμμετέχουν στον έλεγχο κατά την άφιξη, αλλά μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα πρέπει να απομονωθούν μόνοι τους.

Ο τουρισμός ήταν πάντα σωτήρια πηγή εσόδων για την οικονομία του τόπου. Η σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο όταν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αρχίζουν να υποχωρούν.

Το Ντουμπάι πέρσι υποδέχτηκε περισσότερους από 16,7 εκατομμύρια επισκέπτες και πριν από την πανδημία, που έπληξε τον παγκόσμιο τουρισμό, ο στόχος ήταν οι αφίξεις φέτος να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους τουρίστες, ενώ έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις», δήλωσε ο Talal Al-Shanqiti της Γενικής Διεύθυνσης Κατοικιών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ντουμπάι σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα που μεταδόθηκε την Κυριακή από το twitter.

Υπενθυμίζουμε πως η πόλη που λειτουργεί σαν αυτόνομο κράτος, είναι γνωστή για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα πολυτελή εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα πέντε αστέρων.

EschCollection via Getty Images

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το ΑΕΠ του Ντουμπάι το πρώτο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

Η αεροπορική εταιρεία Emirates που εδρεύει στο Ντουμπάι, η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή, αναγκάστηκε να μειώσει το εκτεταμένο δίκτυο της και πιστεύεται ότι έχει απολύσει χιλιάδες προσωπικό.

Πριν ανοίξουν ξανά σε διεθνείς τουρίστες, οι Αρχές πραγματοποίησαν σημαντικές καμπάνιες και διοργάνωσαν εκστρατείες για να προβάλλουν τον τόπο μέσα από τα social media.

Η επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα στοχεύει πρωτίστως στην εγχώρια αγορά και είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας του κλάδου, ανέφερε ο  Issam Kazim, Διευθύνων Σύμβουλος της Dubai Corporation για τον τουρισμό και το εμπόριο εμπορίου.