ΤΟ BLOG
14/02/2018 12:12 EET | Updated 14/02/2018 12:12 EET

Το παιδικό βιβλίο της Αλεξίας

«Μέχρι τον ουρανό και πίσω»... τόσο αγαπούσε η Έλλη τη γιαγιά της. Μαζί περνούσαν καταπληκτικά... Μέχρι που η γιαγιά μεγάλωσε και πάει... Η παντοτινή αγάπη όμως δε χάνεται ό,τι και να γίνει. Τη συντηρούν και την ενδυναμώνουν οι ωραιότερες αναμνήσεις. 

Η ψυχολόγος Αλεξία Βερνίκου έγραψε μια συγκινητική, τρυφερή και αληθινή ιστορία για τη ζωή και την αγάπη. Το παραμύθι της αν και απευθύνεται σε παιδιά τελικά συγκινεί εμάς τους ενήλικες. 

Αυτό ακριβώς έγινε την ημέρα της παρουσίασης στο ξενοδοχείο St George Lycabettus. Η κατάμεστη αίθουσα γέμισε με συγκίνηση ακούγοντας τη συγγραφέα να διαβάζει το βιβλίο της.

Οικογένεια Βερνίκου 

Η Αλεξία είναι μια γλυκιά νέα γυναίκα -κορίτσι μοιάζει ακόμη- μητέρα και σύζυγος η ίδια. Κόρη του Νίκου και της Βαρβάρας Βερνίκου. Μεγάλωσε μέσα σε μια όμορφη, δυνατά δεμένη οικογένεια με δυναμικό παρελθόν και παρόν, που έχει ιστορία επιχειρηματικά, κοινωνικά, πολιτικά. Η ίδια σπούδασε στην Αμερική και επέστεψε όμως στην Ελλάδα για να εργασθεί κοντά σε παιδιά και να προσφέρει. 

Επέστρεψε από την Αμερική

«Δε σε στενοχωρεί καμιά φορά η δουλειά που κάνεις κοντά σε παιδιά με δυσκολίες;» τη ρώτησα.

«Καθόλου, μου αρέσει και με γεμίζει!» μου απάντησε. 

Μαζί η καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μαρίνα Οικονόμου-Λαλιώτη και η καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Δανάη Παπαδάτου, μας μίλησαν για το πως διαχειρίζονται τα παιδιά τις δύσκολες καταστάσεις.

Μέριμνα 

Έγινε αναλυτική αναφορά στο πολύ μεγάλο πραγματικά και αξιέπαινο έργο της Μέριμνας και τα έσοδα των πωλήσεων του βιβλίου διατέθηκαν για την ενίσχυση του σκοπού αυτού. Όπως πάντα παρούσα η Ντόλα Νομικού που προσφέρει πολλά.