To πανέμορφο σουηδικό χωριό με ιαματικές πηγές που πωλείται σε τιμή κόστους

Και ποιός θα το αγοράσει μετά από αυτά που έχουμε περάσει με τον κορονοϊό; Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι!
Courtesy Christie's International Real Estate

Μια σπάνια ευκαιρία για ενδιαφερόμενους αγοραστές έχει βρεθεί στη Σουηδία, 90 λεπτά βόρεια της Στοκχόλμης, στο Βάσταμανλαντ. Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουρικό χωριό, που διαθέτει ιαματικά λουτρά. Πωλείται κάτι παραπάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια. Αν το σκεφτείτε, όμως, δεν είναι πολλά για χωριό.

Χτισμένο τον 18ο αιώνα ως θέρετρο αναζωογόνησης, το Sätra Brunn είναι ένα τέλειο παράδειγμα της σουηδικής αρχιτεκτονικής του χωριού, με μια εκκλησία, ένα σχολείο, ένα ξενοδοχείο και τις δικές τους ιαματικές πηγές.

Σε συνεχή χρήση του συγκεκριμένου θερέτρου για 320 χρόνια, αγοράστηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες της στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Οι ιδιοκτήτες του έχουν διατηρήσει σε εξαιρετική κατάσταση το χωριό των 62 στρεμμάτων - με περισσότερα από 70 κτίρια - για σχεδόν 30 χρόνια. Έχουν επίσης δημιουργήσει ένα πρόγραμμα τακτικών εκδηλώσεων και εορτασμών, συμπεριλαμβανομένου ενός ετήσιου καλοκαιρινού πάρτι που προσελκύει περίπου 6.000 επισκέπτες.

Τώρα, όμως, κουρασμένοι από την πάροδο των χρόνων, νιώθουν την ανάγκη να αλλάξει χέρια.

Εκτός από το ξενοδοχείο, την εκκλησία και την προσχολική εκπαίδευση που εκπαιδεύει 40 ντόπια παιδιά, υπάρχει συνεδριακό κέντρο, εστιατόριο και σπα με πισίνα, γυμναστήριο και σάουνα.

Εκτός από τα 62 στρέμματα του χωριού, η προσφορά περιλαμβάνει επιπλέον 84 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πανδημία έβαλε φρένο σε μερικούς αγοραστές, οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να καταθέσει επίσημα την προσφορά του μέχρι τις 16 Αυγούστου.

Το χωριό λειτουργεί σήμερα ως καλοκαιρινή απόδραση για τους Σκανδιναβούς και τους ντόπιους, ενώ το χειμώνα, η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Ποιοί είναι οι ενδιαφερόμενοι

Φυσικά, όπως γίνεται αντιληπτό, οι πρώτοι που ενδιαφέρονται είναι επενδυτές που θέλουν να εκμεταλλευτούν το χωριό για τουριστικούς και εμπορικούς λόγους. Αυτό, φυσικά δεν εμποδίζει εύπορους αγοραστές να συμμαχήσουν και να το αγοράσουν για προσωπικούς λόγους.

Ο ιστότοπος απευθύνεται επίσης σε ιδρύματα γιόγκα και θρησκευτικές οργανώσεις, τα οποία αναζητούν μια ήρεμη και ειρηνική τοποθεσία για να φιλοξενήσει πνευματικά και εκπαιδευτικά καταφύγια.

Ορισμένες χώρες, λέει, έχουν επίσης εταιρείες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και ενδιαφέρονται για έναν τέτοιο προορισμό, ώστε οι πολίτες τους να πηγαίνουν διακοπές στο εξωτερικό.

Οι εταιρείες που ειδικεύονται στον ιατρικό τουρισμό είναι ένα άλλο προφίλ αγοραστή, καθώς τα ιαματικά λουτρά ανακουφίζουν από μυικούς πόνους.

Το χωριό έχει βραβευτεί για την καθαριότητά του και για την ιδιότητά του να προσφέρει ένα πολύ χαλαρωτικό σπα. Σίγουρα, ο αγοραστής θα δικαιωθεί.

(Με πληροφορίες από CNN)

Popular in the Community