Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει το διεθνές συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Στο συνέδριο θα παραστούν μέσω διαδικτυακών συνδέσεων περισσότεροι από 300 ειδικοί της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από 55 χώρες του κόσμου.
Huffpost GR

Το Διεθνές Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση (ICEGOV 2020) θα διεξαχθεί διαδικτυακά, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στις 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2020. Το ICEGOV 2020 συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από τη Μονάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών.

Στο συνέδριο θα παραστούν μέσω διαδικτυακών συνδέσεων περισσότεροι από 300 ειδικοί της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από 55 χώρες του κόσμου. Ύστερα από τις τελευταίες διοργανώσεις σε Ινδία (2017), Ιρλανδία (2018) και Αυστραλία (2019), το «Ελληνικό» ICEGOV 2020 θα δώσει έμφαση στα σημαντικά τρέχοντα θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως:

  • Η αναδιοργάνωση και οι νέοι τρόποι παροχής των δημόσιων Ψηφιακών Υπηρεσιών για πολίτες και επιχειρήσεις

  • Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι έξυπνες πόλεις

  • Οι κεντρικές υπολογιστικές υποδομές κρατών και τα σχετικά πρότυπα Διαλειτουργικότητας

  • Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης, του Blockchain, των επικοινωνιών 5G και του Διαδικτύου των Πραγμάτων στη Διακυβέρνηση του αύριο

  • Τα αναδυόμενα συστήματα Νομικής Πληροφορικής και οι σχετικές υποδομές για κοινοβούλια και κεντρικές κυβερνήσεις.

  • Οι δράσεις και τα νέα εργαλεία για τη διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

Οι οργανισμοί και οι ομιλητές που θα έχουν ενεργό ρόλο στο ICEGOV 2020 είναι οι εξής:

  • Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με κεντρικές ομιλίες του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης - Καθηγητή Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την Ελληνική Ψηφιακή Στρατηγική στο διεθνές κοινό.

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κεντρική ομιλία της Natalia Aristimuno, Διευθύντριας της ISA2, και υπεύθυνης για τα πρότυπα Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ΕΕ και τη μέτρηση DESI, με τη συμμετοχή σημαντικών στελεχών της ΕΕ σε ζητήματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  • Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με κεντρική ομιλία της Sasha Rubel, υπεύθυνης της UNESCO για τις δράσεις Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ηθικά ορθής αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διακυβέρνηση.

  • Ο Ψηφιακός «Πρωταθλητής» (Digital Champion) της Σλοβενίας Marko Grobelnik, ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε παγκόσμιο επίπεδο.

    • Εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό, το Ελληνικό και το Αυστριακό Κοινοβούλιο, σε ειδικό πάνελ σχετικό με τη Νομική Πληροφορική.

    • Στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του ΟΗΕ, όπου συντάσσεται η παγκόσμια μέτρηση επίδοσης των κρατών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση (World e-Government Development Index) και το Πανεπιστήμιο Ηνωμένων Εθνών.

    • Οι 5 από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στο κόσμο, στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης (από Ολλανδία, ΗΠΑ, Γερμανία, και Ελλάδα).

    • Οι σημαντικότεροι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ερευνητές στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

    • Ελληνικές επιχειρήσεις που εξειδικεύονται σε λύσεις και υπηρεσίες Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Κύριοι υποστηρικτές του ICEGOV 2020 από την πλευρά του Ελληνικού δημόσιου τομέα είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Κοινωνία της Πληροφορίας και ο Δήμος Αθηναίων / ΔΑΕΜ. Χορηγοί του συνεδρίου από τον ιδιωτικό τομέα είναι οι εταιρείες Deloitte, Unisystems, Xcentia και Pylones. Τη δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου έχει η Huffington Post.

Δημοφιλή