LIFE
04/09/2018 14:11 EEST

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαγειρικής Αμελέτητων είναι μόνο για γενναία στομάχια


Συμβαίνει κάθε χρόνο, στην Σερβική ύπαιθρο. Φέτος είναι η 15η χρονιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μαγειρικής Αμελέτητων, το οποίο έγινε στην Λιποβίτσα και όπως κάθε χρόνο, συγκέντρωσε μάγειρες, σεφ και θεατές απ′ όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές δημιουργίες με ένα κεντρικό υλικό: τα αμελέτητα από διάφορα είδη ζώων, μεταξύ των οποίων βόδια, καμήλες - ακόμα και καγκουρώ.

World Testicle Cooking Championship

Στο φωτεινό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 18 ομάδες από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και την Σερβία  και το μενού περιέλαβε από σπρινγκ ρόλς και ρατατούιγ, μέχρι αμελέτητα ταύρου με φουά γκρά και «μπαλάκια με σοκολάτα».

Marko Djurica / Reuters

Η νικήτρια ομάδα ήταν η  σερβική “Sumadijska jaja” για δεύτερη συνεχή χρονιά και η γαλλική ομάδα με τα σοκολατένια μπαλάκια τιμήθηκε με ειδική διάκριση. 

«Δοκιμάσαμε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων και οι νικητές ήταν πραγματικά φανταστικοί!» δήλωσε η αυστραλέζα Φιλομίνα Ο′ Μπράιαν, η οποία συμμετείχε στην τριμελή κριτική επιτροπή που δοκίμασε πιάτα απ′ όλες τις ομάδες. «Η επιλογή των καλύτερων αμελέτητων είναι μεγάλη ευθύνη...»

 

Sponsored Post