22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
28/04/2020 09:19 EEST | Updated 28/04/2020 10:16 EEST

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα βίντεο με UFO

Τα βίντεο, που είχαν καταγραφεί από πιλότους του Ναυτικού, αποχαρακτηρίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν.

US Navy
.

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα τρία αποχαρακτηρισμένα βίντεο που είχαν καταγραφεί από πιλότους του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και κυκλοφορούσαν επί σειρά ετών, δείχνοντας επαφές με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ- UFO). Ως εκ τούτου, επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές από ΜΜΕ πως τα βίντεο ήταν αυθεντικά.

Ένα από αυτά δείχνει ένα περιστατικό από το 2004, και τα άλλα δύο καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τη Σου Κοφ, εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας. Τα βίντεο δημοσιοποιήθηκαν και επίσημα μετά από διαρροές το 2007 και το 2017- ωστόσο είχαν υπάρξει και προηγουμένως επιβεβαιώσεις από πλευράς του ναυτικού για την αυθεντικότητά τους.

Τα βίντεο δείχνουν ΑΤΙΑ να κινούνται γρήγορα, ενώ καταγράφονται από κάμερες υπερύθρων. Σε δύο από αυτά ακούγονται στρατιωτικοί να σχολιάζουν με έκπληξη, και μια φωνή να εικάζει πως πρόκειται για drone.

 

 

Κατά την Κοφ, η δημοσιοποίηση γίνεται «προκειμένου να ξεκαθαρίσουν παρανοήσεις από το κοινό σχετικά με το αν το υλικό που κυκλοφορούσε ήταν αληθινό ή εάν υπάρχουν περισσότερα στα βίντεο».

«Μετά από εκτενή εξέταση, το υπουργείο αποφάσισε πως η εγκεκριμένη δημοσίευση αυτών των αποχαρακτηρισμένων βίντεο δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες δυνατότητες ή συστήματα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Κοφ, προσθέτοντας πως δεν παρεμποδίζονται οι έρευνες πάνω σε παραβιάσεις εναερίου χώρου από ΑΤΙΑ.

Το αμερικανικό ναυτικό πλέον έχει επίσημες κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο που οι πιλότοι του αναφέρουν τις θεάσεις ΑΤΙΑ.

Τα βίντεο είχαν δημοσιοποιηθεί μεταξύ του Δεκεμβρίου 2017 και του Μαρτίου τ2018 από τη To The Stars Academy of Arts & Sciences, εταιρεία που ιδρύθηκε, μεταξύ άλλων, και από τον Τομ ΝτεΛόνγκ, πρώην μουσικό των Blink-182, η οποία μελετά πληροφορίες για ΑΤΙΑ.

Το 2017 ένας από τους πιλότους που είδε ένα από τα ΑΤΙΑ το 2004 είπε στο CNN πως έκανε κινήσεις που ο ίδιος δεν μπορούσε να εξηγήσει: «Όταν το πλησίασα...επιτάχυνε απότομα προς τον νότο, και εξαφανίστηκε σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα» είπε ο Ντέιβιντ Φρέιβορ, απόστρατος πιλότους του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. «Ήταν εξαιρετικά ξαφνικό, σαν μπάλα του πινγκ πονγκ που χτύπησε σε έναν τοίχο».

 

 

Το Πεντάγωνο είχε διερευνήσει στο παρελθόν τις καταγραφές επαφών με ΑΤΙΑ στο πλαίσιο ενός προγράμματος κατόπιν αιτήματος του πρώην γερουσιαστή Χάρι Ράιντ, και τερματίστηκε. Είχε αρχίσει το 2007 και έλαβε τέλος του 2012, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, επειδή κρίθηκε πως υπήρχαν άλλες προτεραιότητες για χρηματοδότηση. Ωστόσο, ο Λούις Ελιζόντο, πρώην επικεφαλής του, είπε στο CNN το 2017 πως ίδιος πιστεύει πως υπάρχουν πολύ πειστικά στοιχεία πως «δεν είμαστε μόνοι».

«Αυτά τα αεροσκάφη- θα τα λέμε αεροσκάφη- παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ ή σε κάποιο ξένο οπλοστάσιο που να γνωρίζουμε» είπε ο Ελιζόντο, ο οποίος έχει δηλώσει πως παραιτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας το 2017, διαμαρτυρόμενος για τη μυστικότητα που κάλυπτε το πρόγραμμα και την αντίσταση στη χρηματοδότησή του.

 

 

Ο Ράιντ έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα πως είναι ευτυχής για τη δημοσιοποίηση, μα «απλά ξύνει την επιφάνεια της έρευνας και του υλικού που έιναι διαθέσιμα. Οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν σοβαρά και επιστημονικά αυτό και οποιεσδήποτε επιπτώσεις εθνικής ασφαλείας».

Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του Military.com, πρόκειται για επίσημη παραδοχή του αμερικανικού ναυτικού περί επαφής πιλότων των μαχητικών F/A-18 με UFO. Παράλληλα, τονίζεται πως στο παρελθόν είχαν υπάρξει επίσημες δηλώσεις ότι τα βίντεο ανήκαν όντως στο ναυτικό, αλλά ότι δεν θεωρείται πως οι πιλότοι ήρθαν αντιμέτωποι με εξωγήινα αεροσκάφη. Πάντως, κατόπιν σχολίων από πιλότους του ναυτικού τους τελευταίους μήνες για αύξηση των θεάσεων ΑΤΙΑ τα τελευταία χρόνια, βγήκαν οι νέες κατευθυντήριες για την καλύτερη καταγραφή και αναφορά περιστατικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico πέρσι.

Τα βίντεο, όπως αναφέρει το Live Science, δείχνουν μυστηριώδη αεροσκάφη χωρίς φτερά να κινούνται σε πολυηχητικές (hypersonic- πέντε φορές η ταχύτητα του ήχου και άνω) ταχύτητες, χωρίς ορατά μέσα προώθησης. Τα τρία κλιπ (FLIR, GOFAST, GIMBAL, είναι διαθέσιμα για download στη σελίδα του αμερικανικού ναυτικού.

(με πληροφορίες από Reuters, CNN, Military.com, Politico, Live Science)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: