Το πιάτο της ημέρας: Κοτόπουλο στο φούρνο με ραντίτσιο, παντσέτα και δενδρολίβανο

Επιλέγουμε να το συνοδέψουμε με χόρτα.

Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια κάθε φορά. Lockdown, μέτρα, κορονοϊός, πανδημία, σκέτη παραφροσύνη. Μεσοβδόμαδα δεν είμαστε για πολλά. Οπότε εύκολη συνταγή, προετοιμασία σε χρόνο μηδέν και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο φούρνος για την επόμενη μία ώρα.

Έτσι λοιπόν επιλέγουμε να μαγειρέψουμε για το πιάτο της ημέρας, μπούτι κοτόπουλο στο φούρνο με ραντίτσιο, παντσέτα προσθέτοντας και μία νότα από δενδρολίβανο, ενώ επιλέγουμε να συνοδέψουμε το πιάτο μας με ωραιότατα χόρτα.

Καλή μας όρεξη.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 1 ώρα και 15 λεπτά

Μερίδες: 2 - 4

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο

1 ραντίτσιο στον τρίφτη

1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

80 γρ. παντσέτα σε φέτες

800 γρ. πατάτες σε λεπτές ροδέλες

δενδρολίβανο

150 ml κρέμα γάλακτος

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και μία (από τις 6) κουταλιά λάδι.

Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά μας.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.

Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με το λάδι που έχουμε κρατήσει.

Αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε πάνω από τα υλικά που ήδη έχουμε απλώσει ομοιόμορφα στο ταψί.

Ψήνουμε για μία ώρα.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Ρίχνουμε στο φαγητό μας την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε τα χόρτα να τα ανακατέψουμε σε κάποιο ζυμαρικό της επιλογής μας ή, αν έχουμε περισσότερη διάθεση, να φτιάξουμε μία χορτόπιτα.

Αν δεν θέλουμε χόρτα για συνοδευτικό επιλέγουμε μία δροσερή σαλάτα.

Πηγή: The Guardian