ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/09/2018 16:30 EEST

Το Pierce κατακτά τον τίτλο «The Entrepreneurial School of the Year» για το 2018.

Το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Junior Achievement Europe» ανακήρυξε το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ως «The Entrepreneurial School of the Year» για το 2018!

Pierce

Επιχείρησαν… και βραβεύονται!

Τον κορυφαίο τίτλο «The Entrepreneurial School of the Year» κέρδισε το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για το 2018 από το Junior Achievement Europe, τον πανευρωπαϊκό οργανισμό που προωθεί τη μαθητική επιχειρηματικότητα.

Κάθε χρόνο, βραβεύονται σχολεία από χώρες της Ευρώπης, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Ήδη από το 2011, το Pierce συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία στα προγράμματα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/Junior Achievement Greece) και ιδιαίτερα στο απαιτητικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης». Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές ιδρύουν και λειτουργούν μια μαθητική επιχείρηση, με οδηγό τις καινοτόμες ιδέες τους και τελικό στόχο την παραγωγή και διάθεση πρωτότυπων αγαθών και υπηρεσιών και τη δημιουργία αλυσίδων αξίας.

Στο διάστημα 2011-18, μαθητές του Pierce, στο πλαίσιο του απογευματινού Ομίλου «Pierce Junior Achievement Club», δημιούργησαν εννέα μαθητικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι πιο πρόσφατες: «Υγειοκράτης» (2014), «Youthelp» (2015), «BUDGEE» (2016), «Wheels of Travel» (2017), «ECOWITCH» και «i-ZEN Flow Meter» (2018). Αυτές οι μαθητικές προσπάθειες κέρδισαν πολλές διακρίσεις, όπως Βραβείο Καινοτομίας, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Οικονομίας και Κοινωνικής Καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα πολλοί μαθητές κέρδισαν υποτροφίες για το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Σε αυτές τις μαθητικές επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 150 παιδιά του Σχολείου, πολλά από τα οποία κατέκτησαν, επίσης, το «Entrepreneurial Skills Pass» (ESP), μια πανευρωπαϊκή πιστοποίηση επιχειρηματικών δεξιοτήτων για μαθητές Λυκείου.

Τα 5 κριτήρια βράβευσης του Pierce από το Junior Achievement Europe ήταν τα εξής:

  • Το Σχολείο ενθαρρύνει και υποστηρίζει έμπρακτα τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών σε προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης, σε μεγάλη κλίμακα.

  • Το Σχολείο έχει εστιασμένο όραμα και σχέδιο για την επιχειρηματική εκπαίδευση.

  • Υπάρχουν συγκεκριμένοι πόροι που δίνονται για την επιχειρηματική εκπαίδευση από το Σχολείο.

  • Το Σχολείο υποστηρίζει σε συνεχή βάση τους καθηγητές για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και εκπαίδευση, σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

  • Το Σχολείο συμπεριλαμβάνει την τοπική κοινότητα και τις τοπικές επιχειρήσεις στις δράσεις του.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2018, στη Βιέννη της Αυστρίας. Ο υπεύθυνος καθηγητής του Ομίλου Επιχειρηματικότητας Λυκείου κ. Γεώργιος Τζήρος, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων κ. Αργύρη Τζικόπουλο, θα εκπροσωπήσουν το Pierce και την Ελλάδα στη μεγάλη γιορτή της Μαθητικής Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη!

 

Σχετικά με το Pierce

Το Pierce είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία το 1875 στη Σμύρνη ως σχολείο θηλέων. Από τότε έως και σήμερα, το Pierce προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με αποστολή να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές του ώστε να εξελιχθούν ως ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 143 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.