ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/05/2019 15:28 EEST

Το Ποτάμι αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των δημάρχων και περιφερειαρχών που υποστηρίζει

« Η κομματικοποίηση και ο πολιτικός παραγοντισμός βλάπτουν σοβαρά την αυτοδιοίκηση».

EUROKINISSI

Tο Ποτάμι, αντιδρώντας, -όπως αναφέρει στελέχη του- στην κομματικοποίηση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με επιστολή που απέστειλε στη Singular Logic, αρνήθηκε να δηλώσει ποιους δημάρχους και ποιους περιφερειάρχες υποστηρίζουν τα στελέχη του στις εκλογές της Κυριακής.

Όπως δήλωσε η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος του ΠΣ του Ποταμιού, «οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν δημάρχους που έχουν προτεραιότητά την πόλη τους και όχι αυτούς που νοιάζονται μόνο για τα κόμματά τους» και χαρακτήρισε οπισθοδρομική τη συμπεριφορά των κομμάτων που διαλαλούν ότι θέλουν να βάψουν τον χάρτη μπλε, πράσινο, κόκκινο, ροζ.

Στην απάντηση που απέστειλε το Ποτάμι στη Singular Logic - η οποία είναι υπεύθυνη για την μετάδοση των αποτελεσμάτων την Κυριακή - τονίζεται ότι το Κίνημα παραμένει πιστό στην ιδρυτική του αρχή ότι η κομματικοποίηση και ο πολιτικός παραγοντισμός βλάπτουν σοβαρά την αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί η επιστολή του Ποταμιού:

«Κύριοι,

Σε απάντηση της επιστολής σας, σας ενημερώνουμε ότι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν δίνει χρίσματα σε Υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Τα στελέχη μας και οι εθελοντές μας συμμετέχουν ή στηρίζουν τις κατά τόπους υποψηφιότητες όταν θεωρούν ότι εξυπηρετούν τα τοπικά συμφέροντα ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση των υποψηφίων Δημάρχων ή Περιφερειαρχών.

Το Ποτάμι παραμένει πιστό στην ιδρυτική του αρχή ότι η κομματικοποίηση και ο πολιτικός παραγοντισμός βλάπτει σοβαρά την Αυτοδιοίκηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ