ΤΟ BLOG
29/08/2018 11:02 EEST | Updated 29/08/2018 11:03 EEST

Το «Rebranding» της Κυβέρνησης

SOOC

Ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκεσηματοδοτεί ταυτόχρονα και ιδεολογική μετατόπιση από την θεωρητικά αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ σε μία πίο ήπια κεντροαριστερά και φιλελεύθερη κατεύθυνση. Άλλωστε όλες οι ενέργειες το προηγούμενο διάστημα δεν επέτρεπαν στην κυβέρνηση να βλασφημεί αυτοχαρακτηριζόμενη ως αριστερή και λαϊκή κυβέρνηση. Βέβαια η αλλαγή πλεύσης γίνεται γύρω απο μία σταθερή νησίδα: τον τυχοδιωκτισμό.

Αντιλαμβανόμενος ο πρωθυπουργός την πλήρη αποταύτιση των οπαδών του από τη φιλοσοφία της αριστεράς που προδόθηκε εξαρχής από τις ενέργειες και τον τρόπο διακυβέρνησης προσπαθεί να κάνει μία επανατοποθέτηση του κόμματος στην αντίληψη των πολιτών και να το κατατάξει σε ένα σύγχρονο κεντρώο κόμμα. Ο μετασχηματισμός σηματοδοτεί ένα γενικότερο re-branding και ένα νέο αφήγημα που αναμένεται να ξεκινήσει το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να μπορέσει να μειώσει την ψαλίδα με την ΝΔ και παράλληλα να εκτοπίσει το Κίνημα Αλλαγής το οποίο μοιάζει μία ρεαλιστική κοινωνική πρόταση με σύγχρονες διαστάσεις και βρίσκει πλήθος υποστηρικτών.

Ένα περιτύλιγμα δεν μπορεί να δικαιολογεί για πολύ καιρό ένα μικροπρεπές δώρο. Όσο όμορφο και να είναι η συσκευασία το δώρο παραμένει η ουσία. Όταν όλος ο τρόπος διακυβέρνησης είναι συγκεκριμένος και δεν υπηρετεί την ιδεολογική ταυτότητα και τις αξίες που δηλώνει ένα κόμμα προεκλογικά τότε υπάρχει πολιτική και ιδεολογική σύγχυση στους ψηφοφόρους. Και ακριβώς αυτή τη σύγχυση προσπαθεί να αμβλύνει ο πρωθυπουργός για να μετακινήσει ομαλά τους υποστηρικτές της αριστεράς σε ένα άλλα πίο ήπιο πολιτικό χώρο που θα τον παρουσιάσει ως πίο ρεαλιστικό και συνάμα έντονα κοινωνικό.

Η έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται συνεχώς και η τυχοδιωκτική εκμετάλευση καταστάσεων και συγκυριών δημιουργούν σίγουρα ένα ιδεολογικό χάος στους ψηφοφόρους οι οποίοι αναζητούν μάταια να τοποθετήσουν την κυβέρνηση σε έναν πολιτικό χώρο χωρίς να τα καταφέρνουν. Μη ξεχνάμε και την σύμπλευση με τους ΑΝΕΛ. Βέβαια τότε η στάση δικαιολογήθηκε μέσω της συμφωνίας απόψεων σε κομβικά εθνικά ζητήματα όπως τα μνημόνια. Να δούμε τώρα πία δικαιολογία θα βρεθεί. Γιατί η πολιτική σωτηρία δεν ηχεί όμορφα...

Sponsored Post