ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2019 11:31 EEST

To Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη πόλη που απαγορεύει την αναγνώριση προσώπου από την αστυνομία

Υπάρχουν, όμως, κι αντιδράσεις.

Το Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες που απαγορεύει στην αστυνομία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Οι επόπτες του Σαν Φρανσίσκο με ψήφους οκτώ προς μία, ψήφισαν υπέρ του διατάγματος επιτήρησης, το οποίο πρόκειται να ενισχύσει επίσης τα υπάρχοντα μέτρα εποπτείας και να απαιτήσει από τις υπηρεσίες της πόλης να αποκαλύψουν τις τρέχουσες απογραφές της τεχνολογίας επιτήρησης.

Οι επικριτές αναφέρουν ως αντεπιχείρημα το γεγονός ότι η αστυνομία χρειάζεται όλα τα μέσα που θα μπορούσε να έχει ειδικά σε μια πόλη με υψηλή εγκληματικότητα. Ακόμη, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι θα ήταν παράλογο να αναμένουν ιδιωτικότητα στο δημόσιο χώρο, δεδομένου του πολλαπλασιασμού των κινητών τηλεφώνων και των συστημάτων με κάμερες παρακολούθησης.

Αλλά εκείνοι που υποστηρίζουν την απαγόρευση λένε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι λανθασμένη και αποτελεί σοβαρή απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες.

Το διάταγμα ισχύει για ένα ευρύτερο φάσμα τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας και εργαλείων εντοπισμού όπλων.

Πηγή: Guardian