ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2019 10:24 EEST

Το σεξουαλικό σκάνδαλο που κρύβεται από τα φώτα του «Μπέβερλι Χιλς» της Σεούλ

Η περιοχή που μένει όλη η υψηλή κοινωνία της Νότιας Κορέας, κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό γεμάτο ναρκωτικά και βιασμούς.

Vincent_St_Thomas via Getty Images

Τους τελευταίους μήνες έγινε γνωστό ένα μεγάλο σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόντουσαν μεγάλοι αστέρες της K-Pop στη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα δύο εξαιρετικά δημοφιλείς τραγουδιστές της κορεάτικης ποπ, οι Seungri και Jung Joon-young κατηγορήθηκαν για δύο ξεχωριστές κατηγορίες σεξουαλικής κακομεταχείρισης.

Ο Seungri, 28 ετών, είναι μέλος του K-Pop συγκροτήματος Bing Bang, που έχει πωλήσει πάνω από 140 εκατομμύρια δίσκους από το 2006, κατηγορείται για δωροδοκία με αντάλλαγμα σεξουαλικές υπηρεσίες και ότι ενεργούσε ως διαμεσολαβητής για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε στελέχη επενδυτικών εταιρειών. Οι συναλλαγές συναλλαγές αυτές γινόντουσαν στο Burning Sun, ένα κλαμπ που ήταν συνιδιοκτήτης στην ακριβή περιοχή Γκάνγκναμ, της Σεούλ όπου ζει, εργάζεται και διασκεδάζει όλη η υψηλή κοινωνία της Νότιας Κορέας. Γι’ αυτό και ονομάζεται η παιδική χαρά της Κορέας.

Ο Jung Joon-young, 30 ετών, παραδέχτηκε ότι βιντεοσκοπούσε κρυφά τις σεξουαλικές του πράξεις με γυναίκες, χωρίς την συγκατάθεσή τους και στη συνέχεια μοιραζόταν τα sex tapes με αγνώστους.

Και οι δύο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οριστικά την μουσική βιομηχανία.

Όπως τους τελευταίους μήνες ξετυλίγεται ένα κουβάρι ακόμα μεγαλύτερο για την Γκάνγκναμ.

Allan Baxter via Getty Images

 

Το BBC δημοσιεύει καταγγελίες ότι στα λαμπερά κλαμπ της Γκάνγκναμ, γυναίκες ναρκώνονται –κατόπιν εντολών ισχυρών ανδρών- και βιάζονται. Επίσης υπάρχουν καταγγελίες ότι εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια με σκοπό το κέρδος.

Θαμώνες, υπάλληλοι, θύματα, μεταξύ των οποίων και ανήλικα κορίτσια, παραδέχτηκαν στο BBC ότι έχουν «στρατολογηθεί» για να κάνουν σεξ με τους πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν αδρά. Όλοι παραδέχονται λένε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών σε αυτά τα κλαμπ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και συχνά βίαιη.

Οι καλοί πελάτες, γνωστοί ως VIPs - και οι ακόμη πιο πλούσιοι VVIPs – πλήρωναν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να τους παρέχονται ναρκωμένες γυναίκες –που είχαν απλά βγει μια βόλτα στο κλαμπ- τις οποίες μετέφερα σε ένα κοντινό ξενοδοχείου, τις βίαζαν και συνήθως κατέγραφαν την πράξη τους με κάμερα.

«Αυτοί οι άνδρες είναι κυνηγοί και πληρώνουν για να μπουν στο παιχνίδι, οπότε χρειάζονται θήραμα», λέει κάποιος στο BBC.

Σε βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του BBC, οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Μια γυναίκα είναι ξαπλωμένη γυμνή σε έναν κόκκινο καναπέ. Την πλησιάζουν τρεις άνδρες. Γελάνε όταν ο ένας  της σηκώνει το πόδι και όταν το αφήνει, πέφτει σαν κούτσουρο κάτω. Δεν έχει τις αισθήσεις της. Στην συνέχεια την βιάζουν και οι τρεις. Επανειλημμένα.

Το βίντεο αυτό είχε μοιραστεί σε ένα chat room μεταξύ εργαζομένων στο κλαμπ.

Η Γκάνγκναμ είναι το Μπέβερλι Χιλς της Σεούλ. Δεν έχεις θέση εκεί εάν δεν έχεις λεφτά. Πολλά λεφτά. Για μια βόλτα κάποιος μπορεί να ξοδέψει πολύ εύκολα 17.000 δολάρια. Και φυσικά όλα αγοράζονται.

Μια μαρτυρία

Το BBC εξασφάλισε και μια μαρτυρία γυναίκας που έπεσε θύμα βιασμού

Η Κιμ –δεν είναι το πραγματικό της όνομα- πήγαινε συχνά σε εάν συγκεκριμένο κλαμπ. Ένα βράδυ ένας πλούσιος επιχειρηματίες την φλέρταρε. Τη κερνούσε ποτά  από το μπουκάλι του. «Όταν μου έβαζε, δεν έβλεπα τα χέρια του, είχε γυρισμένη την πλάτη. Ήπια 3 με 4 ποτά. Κάθε φορά που το έκανα μου έδινε συνεχώς νερό», λέει.

Lee Jae Won / Reuters

Κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις της και ξύπνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο με έναν άντρα να την κοιτάει. «Με πίεσε να ξαπλώσω αλλά δεν ήθελα και αντιστεκόμουν. Όταν σηκωνόμουν, με έπιανε από τον λαιμό και με ανάγκασε να ξαπλώσω. Νόμιζα ότι κάποιος θα μπορούσε να πεθάνει έτσι. Άρχισα να κλαίω και να φωνάζω. Τότε ξάπλωσε από πάνω μου και χρησιμοποιώντας τα δύο του χέρια, μου έκλεισε το στόμα και με βίασε». Είπε ότι φοβήθηκε για τη ζωή της. «Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην δύναμή του και πονούσα τόσο πολύ που ένιωθα ότι θα πεθάνω. Έτσι απλά παραδόθηκα και έμεινα ξαπλωμένη σαν ένα νεκρό σώμα». Μετά έκανε εμετό και παρακαλούσε να πάει σπίτι της. Όταν μάζευε τα ρούχα της για να φύγει τότε εκείνος έβγαλε μια φωτογραφία με το κινητό τους όπου φαινόντουσαν και οι δύο. Εκείνη αντιστάθηκε και εκείνος την πίεσε. Τελικά έβγαλε την φωτογραφία.

Την επόμενη μέρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό της. Δεν βρέθηκε κάτι στο αίμα, που να δικαιολογεί την νάρκωση, αλλά οι αστυνομικοί είπαν ότι αυτό είναι συνηθισμένο. Το πιο κοινό ναρκωτικό για αυτές τις περιπτώσεις, το GHB δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από λίγες ώρες.  

«Ευτυχώς ήμουν ξύπνια όταν συνέβη και μπορώ να περιγράψω πλήρως αυτά που αντιμετώπισα», είπε στο BBC.

Όμως βρήκε στο ίντερνετ και άλλες γυναίκες οι οποίες πιστεύουν επίσης ότι ναρκώθηκαν και βιάστηκαν μετά από μια έξοδο στα κλαμπ της Γκάνγκναμ, αλλά μπορούν να θυμηθούν τι έχει συνέβη.

Για την υπόθεση ανακρίθηκε ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όμως διατείνεται ότι είναι αθώος. Σε δήλωσή του στο BBC είπε ότι η γυναίκα δεν λιποθύμησε. Δεν την βίασε, δεν της επιτέθηκε σεξουαλικά ή σωματικά και ότι πλάνο από κάμερα ασφαλείας δείχνει ότι έφυγε μαζί του από το κλαμπ με τη θέλησή της και πήγαν με τα πόδια στο ξενοδοχείο.

Η έρευνα συνεχίζεται.  

Πηγή: BBC